Η μηλόπιτα του Jamie Oliver

Υλικά:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
125 γρ. μαργαρίνη
1 αυγό μεγάλου μεγέθους (55-60 γρ.)
15ml γάλα πλήρες αγελαδινό, για το ράντισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 μεγάλο μήλο Golden
4 μήλα κόκκινα
100 γρ. ζάχαρη καστανή
3 γρ. τζίντζερ σε σκόνη
50 γρ. σταφίδες μαύρες (Σουλτανίνα)
Ξύσμα από ½ λεμόνι ακέρωτο
Χυμό από ½ λεμόνι ακέρωτο
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αυγού μεσαίου μεγέθους(20 γρ.)
15ml γάλα πλήρες αγελαδινό
Διαδικασία:
Φτιάξτε τη ζύµη. Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το ξύσµα λεµονιού. Κόψτε τη µαργαρίνη σε κύβους και προσθέστε τη στο µπολ. Ζυµώστε µε τα χέρια σας µέχρι να ενσωµατωθεί η µαργαρίνη και να έχετε µια ζύµη που να θρυµµατίζεται σε ψίχουλα. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και ραντίστε µε λίγες σταγόνες γάλα. Ζυµώστε ξανά µε τα χέρια σας, µέχρι να ενωθούν τα κοµµάτια της ζύµης. Πλάστε τη σε µια µπάλα και τυλίξτε τη µε διάφανη µεµβράνη. Βάλτε τη ζύµη στο ψυγείο να ξεκουραστεί µέχρι να ετοιµάσετε τη γέµιση.
Φτιάξτε τη γέµιση. Πλύνετε καλά τα µήλα. Με ένα µαχαίρι ή ένα πίλερ ξεφλουδίστε τα και αφαιρέστε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια τους. Κόψτε το µήλο Golden σε 6 ίσια κοµµάτια και τα κόκκινα µήλα σε 8 ίσα µέρη. Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε όλα τα κοµµάτια µήλου και προσθέστε την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη τζίντζερ, τις σταφίδες, το ξύσµα και το χυµό λεµονιού. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και αφήστε το µείγµα να βράσει για περίπου 5΄ ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, µέχρι τα µήλα να µαλακώσουν. Αποσύρετε τη γέµιση από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει.
Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
Μοντάρετε τη µηλόπιτα. Πασπαλίστε µε λίγο αλεύρι την επιφάνεια εργασίας και τον πλάστη σας. Βγάλτε τη ζύµη από το ψυγείο, αφαιρέστε τη διάφανη µεµβράνη και µε ένα µαχαίρι κόψτε τη στη µέση. Ανοίξτε το κάθε κοµµάτι ζύµης µε τον πλάστη σε δύο λεπτά φύλλα πάχους περίπου 5 χιλ. Πασπαλίστε µε αλεύρι ένα στρογγυλό ταψί διαµέτρου 20 εκ. κι απλώστε το ένα φύλλο ζύµης στη βάση και στα τοιχώµατά του, αφήνοντας να περισσεύει λίγο έξω από αυτά. Αδειάστε µέσα τη γέµιση. Σε ένα µικρό µπολ ανακατέψτε µε ένα πιρούνι τον κρόκο αυγού και λίγες σταγόνες γάλα. Με ένα πινέλο αλείψτε µε το µείγµα τη ζύµη που περισσεύει στα τοιχώµατα του ταψιού. Απλώστε από πάνω το δεύτερο φύλλο ζύµης και µε τα χέρια σας γυρίστε περιµετρικά όση ζύµη περισσεύει
από το ταψί, δηµιουργώντας ένα στεφάνι. Αλείψτε το µε το µείγµα αυγού, καθώς και όλη την επιφάνεια του φύλλου. Βυθίστε τη µύτη ενός µικρού µαχαιριού στο κέντρο της µηλόπιτας, ώστε να ανοίξετε µια σχισµή, από την οποία θα φεύγει ο ατµός κατά τη διάρκεια του ψησίµατος.
Ψήστε τη µηλόπιτα. Βάλτε το ταψί στη µεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τη µηλόπιτα στους 180 °C στον αέρα για 40΄-45΄, µέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώµα. Αποσύρετε
από το φούρνο και αφήστε τη να σταθεί για 15΄. Κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ