ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λερίτικη τυρόπιτα με γιαούρτι, 2 τυριά και κανέλα έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ

Παραδοσιακή δωδεκανησιακή συνταγή

 

AD: mytest

Παραδοσιακή τυρόπιτα από τη Λέρο με γιαούρτι, μυζήθρα και λερίτικο τυρί. Μία συνταγή που είναι δημοφιλής στα Δωδεκάνησα και η γεύση της είναι αμίμητη. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για πελοποννησιακή παραδοσιακή τυρόπιτα με φέτα, μυζήθρα και γάλα.

Υλικά

Για το ζυμάρι

Για την γέμιση

  • 1 μυζήθρα φρέσκια
  • 1 τυρί φρέσκο Λέρου
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 4 αυγά μόνο τον κρόκο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Δυόσμο
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • Αλάτι 
  • 2 αυγά χτυπημένα για από πάνω

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μυζηθροτύρα,βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά για την γέμιση
    ανακατεύουμε καλά δοκιμάζουμε για αλάτι,και κλείνουμε με μεμβράνη.
  • Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας βάζουμε στον κάδο με γάντζο το βούτυρο με το γιαούρτι, χτυπάμε 5 λεπτά, βάζουμε ζάχαρη ή αν θέλουμε λίγο αλατάκι για αλμυρή ζύμη,ρίχνουμε αλεύρι μέχρι μια γίνει μαλακιά η ζύμη να μην κολλάει, αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε ζυμαράκια για φόρμες η φτιάχνουμε κανονικές τυροπιτούλες σε σχήμα μισοφέγγαρο.
  • Για τις φόρμες πάνω από την γέμιση μας αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και κανέλα.
  • Ψήνουμε στους 200 και μόλις ροδίσουν καλά τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.