ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είμαστε μακαρονάδες και στη νηστεία: Η απίστευτη συνταγή με κρεμμυδάκι, πιπεριές και μυρωδικά που θα λατρέψετε

Ποίημα

Σε αυτή τη μακαρονάδα η πιπεριά Φλωρίνης είναι ο πρωταγωνιστής και ξεχωρίζει απελευθερώνοντας όλη την έντασή της. Είμαστε μακαρονάδες και στη νηστεία και οι επιλογές είναι πολλές, όπως αυτή η θεσπέσια μακαρονάδα με σκόρδο και σουσάμι.

AD: mytest

Υλικά

  • 500 γρ. βίδες (ή πένες ή ό,τι μας αρέσει)
  • 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, σε λεπτές ροδέλες
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού καρύδια *, τριμμένα
  • χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • 5 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πατικωτό ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρέσκα βότανα: δυόσμος, μαϊντανός, ρίγανη, μαντζουράνα,
  • ρόκα και φύλλα λουίζας (όσο περισσότερα βρούμε, τόσο το καλύτερο)

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό που κοχλάζει και στο οποίο έχουμε προηγουμένως ρίξει 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι και 1 κουτ. γλυκού από το μετρημένο λάδι. Ανακατεύουμε.
  • Όταν βράσουν, αλλά όχι να παραβράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι κρύο νερό, ανακατεύουμε και σουρώνουμε.
  • Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με 4 – 5 κουτ. σούπας νερό και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  • Όταν στεγνώσουν, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα σοτάρουμε μαλακά, να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα ξανθοκάστανο (θέλουν περίπου 10 λεπτά).
  • Τότε τα ρίχνουμε στα στραγγισμένα μακαρόνια.
  • Προσθέτουμε αμέσως τα ωμά βότανα και τις πιπεριές, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
  • Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και μαύρο πιπέρι.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα με πρασινάδες και δυόσμο.