Απολαυστική συνταγή: Αφράτα μπιφτέκια με λεμονάτες πατάτες φούρνου, με μπύρα

Θα σας κάνει να τα φτιάχνετε ξανά και ξανά
Μπιφτέκια: Αρκετές είναι οι συνταγές και οι παραλλαγές τους σχετικά με μπιφτέκια αλλά πάντα υπάρχει μία την οποία δεν γνωρίζουμε και μπορεί να μας εκπλήξει με το πόσο καλή είναι.
AD: mytest
Συγκεκριμένα η συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την οποία μπορεί και να λατρέψετε είναι αφράτα μπιφτέκια με λεμονάτες πατάτες φούρνου, με μπύρα.
Μπιφτέκια: Δείτε τα βήματα της συνταγής
Ειδικότερα η συνταγή με τα αφράτα μπιφτέκια με λεμονάτες πατάτες φούρνου, με μπύρα είναι αρκετά απλή αλλά και γρήγορη όπου θα την λατρέψει όλη η οικογένεια σας.
Υλικά συνταγής για τα μπιφτέκια
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- σκόρδο σκόνη, κατά προτίμηση
- 2 κρεμμύδια στο μπλέντερ
- η ψύχα από ένα φρατζολάκι ψωμί, μπαγιάτικο
- ελαιόλαδο
- πιπέρι, αλάτι
- ρίγανη
Υλικά συνταγής για πατάτες φούρνου
- Μισό κιλό πατάτες
- 3-4 κουταλιές μουστάρδα
- Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- μισό κουτάκι μπύρα
Εκτέλεση συνταγής για αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου
Εκτέλεση συνταγής για πατάτες φούρνου
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
- Τις απλώνουμε στο ταψί μας.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες και τα χτυπάμε καλά.
- Περιχύνουμε τις πατάτες, αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Προσοχή, να μην επιπλέουν οι πατάτες!
Εκτέλεση συνταγής για τα μπιφτέκια
- Φουσκώνουμε το ψωμί σε άφθονο νερό.
- Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε το ψωμί μας μόλις μουλιάσει και αρχίζουμε το ζύμωμα.
- Από το νερό που έχει περισσέψει από το ψωμί, προσθέτουμε όσο μπορούμε. Ο στόχος είναι η ζύμη μας να είναι πολύ μαλακή. Μην φοβηθείτε το νερό, προσθέστε όσο νερό πιστεύετε ότι τραβάει η ζύμη σας.
- Πλάθετε τα μπιφτέκια σας, καλύτερα μεγάλα για να μπορέσουν να ψηθούν παράλληλα με τις πατάτες.
- Τα βάζετε πάνω από τις πατάτες.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ροδοψήνουμε για ένα τέταρτο ακόμη.