ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια κουρού… σκέτη μαγεία με φέτα, γιαούρτι και αβγά

Πανεύκολη και απολαυστική συνταγή

Θέλετε να φτιάξετε στο τραπέζι του Σαββατοκύριακου μερικές μικρές… λιχουδιές προτού σερβίρετε το κυρίως γεύμα; Το Athemsmagazine.gr σας προτείνει συνταγή για τυροπιτάκια κουρού, που θα μαγέψουν άπαντες και φτιάχνονται, μεταξύ άλλων, με φέτα, γιαούρτι και αβγά.

AD: mytest

Αν, παράλληλα, θέλετε να τελειώσετε το γεύμα με κάποια γλυκιά συνταγή, σας προτείνουμε ένα κέικ που έχει τρελάνει το διαδίκτυο.

Υλικά

  • 1 αβγό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για τον πάγκο εργασίας
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300 γρ. τρίμμα φέτας
  • 1-2 κουτ. σούπας σουσάμι, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Αλειμμα

  • 1 κρόκος αβγού
  • 2 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, σε ένα μεγάλο μπολ, το αυγό με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και μετά το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ανακατεύοντας πλέον με το χέρι.
  • Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε ένα μεγάλο φύλλο.
  • Κόβουμε με μια αναποδογυρισμένη κούπα στρογγυλούς δίσκους ζύμης διαμέτρου 8-10 εκ. Βάζουμε σε κάθε δίσκο από 1 κουταλιά φέτα.
  • Κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Πατάμε το σημείο της ένωσης για να κολλήσει η ζύμη και να μην χυθεί η φέτα κατά το ψήσιμο. Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί ή στη λαμαρίνα.
  • Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στον φούρνο για 20–25 λεπτά.