Κοντοσούβλι με πατατούλες στη λαδόκολα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για κοντοσούβλι με πατατούλες στη λαδόκολα. Μια υπέροχη συνταγή με μαριναρισμένο κοντοσούβλι με 3 κρέατα για απίστευτη γεύση, με μελωμένες πατατούλες με τη γεύση των κρεάτων, του σκόρδου της μαρινάδας. Απολαύστε το!
AD: mytest
Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες που λιώνουν στο στόμα!
Υλικά συνταγής
- 600 γρ. μοσχαρίσιo ώμο/σπάλα (ψαχνό)
- 600 γρ. χοιρινό μπούτι (ψαχνό)
- 600 γρ. αρνίσιο μπούτι (ψαχνό)
- 1 1/2 κιλό μικρές πατάτες baby ξεφλουδισμένες
- 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 100 ml ελαιόλαδο
- 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι [ή 2 κ.σ. ξερό θυμάρι]
- 6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες , ολόκληρες
- 3-4 κ.σ. σούπας μουστάρδα
- 1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
- αλάτι χοντροσπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε 1 1/2 φλ. νερό και διαλύουμε μέσα το ζωμό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Πλένουμε, σκουπίζουμε τα κρέατα, τα κόβουμε σε κύβους 3 εκ. και τους βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή πυρέξ.
- Προσθέτουμε το διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνουμε κατά μέρος), και τους περνάμε σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να βάλουμε και από τα 3 είδη κρέατος σε κάθε σουβλάκι.
- Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζουμε τα σουβλάκια ανά 3 σε κάθε λαδόκολλα.
- Συμπληρώνουμε με τις σκελίδες σκόρδου (της μαρινάδας), το θυμάρι και από λίγες πατατούλες, καθαρισμένες και αλατισμένες.
- Περιχύνουμε με 1 – 2 κ.σ. από τη μαρινάδα και τυλίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί (στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου) και ψήνουμε για 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες.
- Ανοίγουμε κάθε πακέτο, βγάζουμε τα κρέατα από τις σούβλες και σερβίρουμε με τις πατατούλες και το νόστιμο ζουμάκι τους
Πηγη: daddy-cool.gr