Εύκολα τυροπιτάκια κουρού

Δοκιμάστε τα!
Φτιάξτε λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Εκτός όμως, από τα τυροπιτάκια, φτιάξτε και πατάτες ογκρατέν με κοτόπουλο.
AD: mytest
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. ηλιέλαιο
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 2 κ.σ. γκούντα τυρί τριμμένο
- 270 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 2 αυγά
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα λεκανάκι και τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φέτα με το αυγό. Παίρνουμε ένα μπαλάκι από τη ζύμη, το ανοίγουμε με τον πλάστη και το κόβουμε σε στρόγγυλο σχήμα με το «πάτημα» ενός ποτηριού.
- Βάζουμε λίγο από το μείγμα στο πιτάκι και κλείνουμε το πιτάκι πατώντας με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα τυροπιτάκια και τα αλείφουμε από πάνω με αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25’.
Πηγή: cookpad.com
Τυροπιτάκια της τεμπέλας, χωρίς γλουτένη
Φτιάξτε τραγανά και εύκολα τυροπιτάκια της… τεμπέλας. Πρόκειται για μια τρομερή συνταγή, η οποία είναι χωρίς γλουτένη και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Εκτός όμως, από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε κεφτέδες με ούζο.
Υλικά (30 κομμάτια)
- 1 γιαούρτι 200 γρ
- 200 ml σπορέλαιο ή βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 400 γρ. φέτα τριμμένη
- 50 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
- 380 γρ. αλεύρι Doves self rising
- 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
- 1 αυγό
- μια κ.σ. γάλα για το άλειμμα
- Πάριζα σε κομματάκια προαιρετικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά να σφίξει η ζύμη. Αν χρησιμοποιήσετε άλλο αλεύρι ίσως να χρειαστεί περισσότερο, γιατί της Doves η φαρίνα αυτή που έβαλα εγώ είναι πολύ λεπτό αλεύρι.
- Κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα.
- Χτυπάμε ένα αυγό με μια κουταλιά σούπας γάλα και με το πινέλο περνάμε τα τυροπιτάκια μας.
- Ψήνουμε στους 180′ στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να παγώσουν.
- Στη μισή δόση βάλαμε και κομματάκια πάριζας!