Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με γιαούρτι

Η πιο εύκολη συνταγή! Θα τη λατρέψετε!
Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή για τυροπιτάκια με γιαούρτι και λίγα ακόμα υλικά! Πρόκειται για το απόλυτο σνακ! Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυροπιτάκια, δείτε εδώ μια συνταγή με μπιφτέκια και λαχανικά.
AD: mytest
Υλικά (10 τυροπιτάκια)
Για τη ζύμη
- 350 γρ αλεύρι περίπου
- 120 γρ βούτυρο ή λάδι ή μαργαρίνη
- 20 γρ baking powder
- 5 γρ αλάτι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
Για τη γέμιση
- 200 γρ τυριά
- 1 αυγό
- 50 ml γάλα
- Πιπέρι
- Θυμάρι ή μοσχοκάρυδο
- Αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει ελαστική. Την αφήνουμε 20′ να ξεκουραστεί.
- Την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια και τα ανοίγουμε στρογγυλά.
- Βάζουμε από 1 κσ. γέμιση σε κάθε μπαλάκι και το κλείνουμε.
- Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά περίπου.
Πηγή: cookpad.com
Υπέροχα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο
Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για υπέροχα τυροπιτάκια, αφράτα μέσα, τραγανά έξω. Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά για πρωινό ή δεκατιανό σνάκ ή να τα πάρετε μαζί σας στο γραφείο ή τα παιδιά στο σχολείο. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει άλλη μια συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει και θα στολίσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας για μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη.
Υλικά συνταγής
- 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
- 120 ml γάλα
- 120 γρ. γιαούρτι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- πάπρικα και τριμμένο τυρί τσένταρ για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με 12 εγκοπές για muffins ή αντίστοιχες χάρτινες θήκες τις οποίες βουτυρώνετε και ακουμπάτε πάνω σε ταψί.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα ξηρά συστατικά, δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Ρίχνετε και το τυρί και πιπέρι και ανακατεύετε.
- Σε δεύτερο μπολ, αναμιγνύετε, ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού στο μείγμα αλευριού και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε τις θήκες ισομερώς με το μείγμα. Πασπαλίζετε από πάνω λίγη πάπρικα γλυκά και λίγο τριμμένο τσένταρ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των θηκών ή των εγκοπών με τα maffins).
Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα, κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν ή και αρωματικά βότανα αρεσκείας σας.