ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μηλόπιτα της γιαγιάς – Λαχταριστό και εύκολο γλυκό

Κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα!

Αυτήν την συνταγή την έκανε η γιαγιά μου και την λάτρευαν όλοι. Είναι για όλες τις ώρες, για πρωινό, για απογευματινό, για βραδινό, για κάτι στα γρήγορα…

AD: mytest

Μου την έμαθε και εμένα και είπα να σας πω την συνταγή, για να την λατρέψετε και εσείς! Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr για άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μηλόπιτα με τριφτή ζύμη.

Για τα μήλα

  • 1 βιτάμ (και λίγο λιγότερο)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 κ.σ κανέλα
  • 6-7 μήλα

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 5 φλιτζανάκια καφέ ζάχαρη
  • 5 φλιτζανάκια καφέ αλεύρι
  • 1 μπέικιν

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε το βιτάμ (το βούτυρο) σε ένα ταψί νούμερο 30. Ρίχνουμε από πάνω την μία κούπα ζάχαρη και την κανέλα. Βάζουμε στον φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180 πάνω κάτω.
  • Αφού λιώσει η ζάχαρη βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε τα μήλα σε ροδέλες.
  • Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια (μαρέγκα) με την ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους.
  • Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
  • Ανακατεύουμε καλά!
  • Τώρα ρίχνουμε το μείγμα παντεσπάνι στα μήλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μία ώρα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Πηγή: cookpad.com

Μηλόπιτα με μέλι, κρέμα γάλακτος και μόνο 2 αυγά

Δείτε την συνταγή για μια λαχταριστή συνταγή για μηλόπιτα με μέλι, κρέμα γάλακτος και μόνο 2 αυγά που λιώνει στο στόμα. Ωστόσο, θέλετε να φτιάξετε λαχταριστά τυροπιτάκια, αλλά δεν έχετε βρει την κατάλληλη συνταγή; Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 2 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 250γρ φαριν απ
  • 2κ.γ μπεικιν
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • μίση κούπα βραστό νερό
  • 2 βανίλιες καψουλακια
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 μλ
  • 100γρ μέλι
  • 250 γρ νερό
  • 150 γρ καστανή ζάχαρη
  • μίση κούπα καλαμποκέλαιο

Eκτέλεση:

  1. Βουτυρώνω την φόρμα μου βάζω τα μήλα σε φέτες. Ρίχνω λίγη ζάχαρη από πάνω με λίγη κανέλα. Φτιάχνω το σιρόπι μου με το μέλι την καστανή ζάχαρη και τα 250 μλ νερό.
  2. Το αφήνω να βράσει 5 λεπτά το αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζω το λάδι, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη. Ανακατεύω με έναν γδάρτη και ρίχνω το αλεύρι το μπεικιν και τις βανίλιες.
  3. Ανακατεύω και στο τέλος ρίχνω την μίση κούπα νερό βραστό. Πάνω από τα μήλα βάζω το μείγμα του κέικ και από πάνω ρίχνω το σιρόπι.
  4. Βάζετε την μηλόπιτα στην προτελευταία σχάρα στον αέρα στους 180 για 40 λεπτά!

Πηγή: idiva.gr