Κόβει τις πατάτες σε φέτες, ρίχνει από πάνω τυρί και τις βάζει στο φούρνο – Το αποτέλεσμα; Μοναδικό

Ακόμα να το δοκιμάσετε;
Βρήκαμε το πιο ωραίο φαγητό με πατάτες για το μεσημεριανό σας γεύμα. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και απολαυστική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Ξεκινήστε πλένοντας και κόβοντας τις πατάτες -με τη φλούδα– σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό. Μετά βάλτε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με αλουμινόχαρτο. Αλείψτε και τις δύο πλευρές με βούτυρο και ρίξτε αλάτι. Πριν προσθέσετε τα λαχταριστά υλικά από πάνω, ψήστε τις πατάτες για περίπου 40 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Γυρίστε τις πατάτες από την άλλη πλευρά μετά από 15 λεπτά, για να ροδίσουν και από την άλλη. Τέλος, βγάλτε τις πατάτες από το φούρνο και ρίξτε από πάνω τυρί, μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικό θέλετε.
Αφού προσθέσετε όλα τα υλικά, βάλτε τις πατάτες στο φούρνο ξανά για λίγα ακόμη λεπτά. Όταν τις βγάλετε, θα είναι έτοιμες να τις φάτε. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσει αυτή η συνταγή, δείτε εδώ μια άλλη με πατάτες και αυγά.
Δείτε το αποτέλεσμα:
Ρίχνει τυρί πάνω στις πατάτες και τα βάζει στο φούρνο – Το αποτέλεσμα; Λαχταριστό
Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή με πατάτες και μπόλικο τυρί. Μόλις δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο light, δείτε εδώ μια συνταγή με μακαρόνια και λεμόνι.
Το συγκεκριμένο πιάτο, δεν έχουμε συνηθίσει να το τρώμε στην Ελλάδα, ωστόσο μόλις το δοκιμάσετε είμαστε σίγουροι, ότι θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό. Παρακάτω σας έχουμε τα υλικά, αλλά και το βίντεο με την εκτέλεση.
Υλικά:
- 900γρ. πατάτες τριμμένες
- αλάτι και πιπέρι
- 280 – 3/4 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό κότας (να έχει γίνει σαν κρέμα)
- 450γρ. ξινή κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 220γρ. τριμμένο τυρί cheddar
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί: