ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό κατάψυξης με ζαχαρούχο γάλα – Δροσερή και εύκολη συνταγή

Δοκιμάστε την!

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό κατάψυξης ή αλλιώς τούρτα παγωτό, με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 8 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε τούρτα παγωτό, δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου.

AD: mytest

Υλικά

Για το παγωτό θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 250 γρ. φυτική σαντιγί
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 βανίλιες

Για την βάση κορμό θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

  • 250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. Κακάο άγλυκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • Λίγο κονιάκ
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τις βανίλιες και το γάλα.
  • Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες το παγωτό είναι έτοιμο.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο μέσα σε λίγο ζεστό γάλα για παγωτό σοκολάτα.
  • Αυτό ήταν το παγωτό βανίλια είναι έτοιμο.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το κακάο να ενωθεί και έπειτα το ζαχαρούχο.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σπάμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το μείγμα και τοποθετούμε στον πάτο του τσέρκι και το πιέζουμε να πάει παντού.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το παγωτό από πάνω, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες και ή τούρτα παγωτό είναι έτοιμη.

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 3 υλικά

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα τρία υλικά. Είναι δροσερό αλλά και… λαχταριστό, ενώ η εκτέλεση της συνταγής είναι πανεύκολη και γρήγορη. Είμαστε σίγουροι, ότι θα το λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε γλυκό κατάψυξης, δείτε εδώ μια τρομερή συνταγή.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί σαντιγί
  • 1 – 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
  • Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μετά άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με τρούφα,ξηρούς καρπούς και φρούτα.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.