Γλυκό κατάψυξης με ζαχαρούχο γάλα – Δροσερή και εύκολη συνταγή

Δοκιμάστε την!
Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό κατάψυξης ή αλλιώς τούρτα παγωτό, με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 8 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε τούρτα παγωτό, δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου.
AD: mytest
Υλικά
Για το παγωτό θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,
- 400 γρ. γάλα εβαπορέ
- 250 γρ. φυτική σαντιγί
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 2 βανίλιες
Για την βάση κορμό θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,
- 250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 8 κ.σ. Κακάο άγλυκο
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- Λίγο κονιάκ
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τις βανίλιες και το γάλα.
- Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες το παγωτό είναι έτοιμο.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο μέσα σε λίγο ζεστό γάλα για παγωτό σοκολάτα.
- Αυτό ήταν το παγωτό βανίλια είναι έτοιμο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το κακάο να ενωθεί και έπειτα το ζαχαρούχο.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Σπάμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το μείγμα και τοποθετούμε στον πάτο του τσέρκι και το πιέζουμε να πάει παντού.
- Στο τέλος ρίχνουμε το παγωτό από πάνω, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες και ή τούρτα παγωτό είναι έτοιμη.
Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 3 υλικά
Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα τρία υλικά. Είναι δροσερό αλλά και… λαχταριστό, ενώ η εκτέλεση της συνταγής είναι πανεύκολη και γρήγορη. Είμαστε σίγουροι, ότι θα το λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε γλυκό κατάψυξης, δείτε εδώ μια τρομερή συνταγή.
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί σαντιγί
- 1 – 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
- λίγο γάλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα.
- Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
- Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μετά άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με τρούφα,ξηρούς καρπούς και φρούτα.
- Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.