Βάζετε χοντρό αλάτι στη φρέσκια ντομάτα; Τότε κινδυνεύετε από…

Προσοχή!
Οι ντομάτες είναι ένα λαχανικό (για πολλούς φρούτο) που καταναλώνεται σε πολλές μορφές και με πολλούς τρόπους. Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν κάποια λάθη που για εμάς μπορεί να φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά ίσως όμως και να μην είναι τελικά τόσο ασφαλή για την υγεία μας, δείτε εδώ για ποιο λόγο πρέπει να σταματήσετε να βάζετε φρέσκια ντομάτα στα κοκκινιστά σας.
Επόμενη κίνηση που για εμάς είναι απόλυτα φυσιολογική και απόλυτα μέσα στην καθημερινότητα μας είναι να προσθέσουμε στην φρέσκια ντομάτα μας αλάτι και μάλιστα χοντρό. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε και να βλάψετε τον οργανισμό σας. Είναι γνωστό πως η μεγάλη κατανάλωση αλατιού σε βάθος χρόνου δημιουργεί καρδιακά προβλήματα.
Ο συνδυασμός των μετάλλων και βιταμινών της ντομάτας με το κάλλιο του αλατιού μπορεί να φανεί θανατηφόρος καθώς εμποδίζεται ο μεταβολισμός των δύο αυτών υλικών με αποτέλεσμα να νιώθουμε τη ντομάτα “βαριά” στο στομάχι μας και να θεωρούμε πως φταίει το λαχανικό ενώ τελικά φταίει το αλάτι.
Στην επόμενη σαλάτα λοιπόν που θα φτιάξετε αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο αλάτι τουλάχιστον προσθέστε λεπτό.
Ρίχνετε ρίγανη στην ντομάτα; Σταματήστε το αμέσως!
Τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες και αφόρητη ζέστη είναι σύνηθες μια σαλάτα να αποτελέσει ακόμη και το κύριο γεύμα μας. Οι ντομάτες είναι το λαχανικό που προσφέρει μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς και γι’ αυτό προτιμάται περισσότερο και φυσικά επειδή ευδοκιμεί αυτή την περίοδο. Τι λάθος κάνουμε όμως κατά την κατανάλωση της και βλάπτουμε τον οργανισμό μας και παράλληλα χάνουμε πολλά από τα θρεπτικά της στοιχεία;
Ένα από τα βασικότερα λάθη είναι ότι βάζουμε ρίγανη, συνήθως ξερή. Γιατί όμως αυτό μπορεί να αποτελεί λάθος; Η ρίγανη είναι ένα μυρωδικό το οποίο χρησιμοποιείται και σαν ρόφημα για να αποφευχθούν φουσκώματα και να αντιμετωπιστούν διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα. Δυστυχώς όμως όταν την χρησιμοποιούμε στη φυσική μορφή της προκαλεί το ακριβώς αντίθετο. Αν καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα θα προκαλέσει φούσκωμα και πολλές φορές ακόμη και καούρες. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε ακόμη και σε μια απλή σαλάτα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ελαιόλαδο στη ντομάτα σας. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε μια γευστική και δροσιστική σαλάτα, ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε.