ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλουράκια με κανέλα περιλαμβάνει το μενού στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ!

Δοκιμάστε την!

Τα Χριστούγεννα είναι σε απόσταση αναπνοής και όλοι κάνουν τις εορταστικές τους προετοιμασίες. Μιας και στην Μεγάλη Βρετανία, δεν έχουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες -χάνουν-, το μενού τους περιλαβάνει κουλουράκια με κανέλα. Η επίσημη συνταγή που δημοσίευσαν από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ!

AD: mytest

Το επίσημο site της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας δημοσίευσε μια συνταγή για κουλουράκια με κανέλα, που κάνουν οι επίσημοι ζαχαροπλάστες του Παλατιού. Μπορείτε να δείτε και μια νηστίσιμη συνταγή για κουλουράκια με κανέλα σε περίπτωση που δεν σας αρέσει αυτή των “γαλαζοαίματων”. Προσοχή να διαλέξετε την σωστή κανέλα και όχι αυτή του εμπορίου.

Τα “Cinnamon Stars” είναι μπισκότα σε σχήμα αστεριών και φεγγαριών με γεύση κανέλας, και τα επιλέγει η πριγκιπική οικογένεια ενόψει των Χριστουγέννων.

Η συνταγή για τα πριγκιπικά κουλουράκια με κανέλα

Υλικά:

360 γρ. ζάχαρη άχνη
85 γρ. ασπράδια αβγού
20 γρ. χυμό λεμονιού
300 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
115 γρ. φρούτα γλασέ
ξύσμα μισού λεμονιού
12 γρ. κανέλα σε σκόνη
¼ κ.σ. γαρύφαλλο σε σκόνη

Ετοιμασία:

Το Παλάτι συμβουλεύει να βγάλετε τα φρούτα γλασέ από τη συσκευασία και να τα ανακατέψετε λίγο, ώστε να γίνουν σαν «πάστα».

Σε ένα μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη, τα ασπράδια αβγού και τον χυμό λεμονιού μέχρι να βγει μια αφράτη μαρέγκα. Αφαιρέστε το 1/3 της μαρέγκας, καθώς θα σας χρειαστεί αργότερα.

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά, ώσπου να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, σαν ζύμη.

Με τα χέρια σας, δουλέψτε τη ζύμη και μεταφέρετέ τη σε ταψί, όπου θα έχετε απλώσει χαρτί φούρνου. Απλώστε με τα χέρια σας τη ζύμη και βάλτε ακόμα ένα χαρτί φούρνου από πάνω. Με τον πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη μέχρι να φτάσει περίπου το ένα εκατοστό σε πάχος.

Αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος από το πάνω μέρος και απλώστε τη μαρέγκα, που είχατε αφήσει στην άκρη, πάνω στην ανοιχτή ζύμη.

Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, ώστε να σφίξει.

Ύστερα, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψτε τα μπισκότα στα σχήματα που θέλετε. Αν χρησιμοποιείτε φορμάκια, το Παλάτι προτείνει να τα βουτάτε πρώτα σε ζεστό νερό, ώστε να βγάζετε πιο εύκολα το μπισκότο.

Ψήστε τα μπισκότα σε φούρνο με αέρα για 12-15 λεπτά στους 160 βαθμούς. Στις οδηγίες του Παλατιού διαβάζουμε ότι καλύτερο είναι να ψήσουμε τα μπισκότα με τη λειτουργία μόνο της κάτω σχάρας, ώστε το πάνω μέρος να παραμείνει λευκό.

Τα μπισκότα είναι έτοιμα, εφόσον μπορείτε να ανασηκώσετε τις άκρες τους εύκολα με ένα μαχαίρι βουτύρου. Στο κέντρο πρέπει να παραμείνουν μαλακά και «μαστιχωτά».

Πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί, αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.

Βάζει λεμόνι και κανέλα και να ανακατεύει με μήλα σε μπολ! Πανδαισία γεύσεων!

Το καλύτερο επιδόρπιο για τον χειμώνα είναι αυτά τα πιτάκια με κανέλα, χυμό λεμονιού και βέβαια μήλα. Δείτε πώς να κάνετε την συνταγή, που είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της!

Η κανέλα μπορεί να κάνει την διαφορά στην γεύση και να απογειώσει το πιάτο, και μια απλή συνταγή όπως είναι τα μελομακάρονα. Άλλη μια συνταγή που προσθέτεις κανέλα, είναι αυτή για μηλόπιτα, γρήγορη και εύκολη. Θα την λατρέψετε!

Συστατικά:

3 μήλα
Χυμό από μισό λεμόνι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ αλεύρι
καραμέλες βουτύρου
ζύμη για πίτες

Οδηγίες:

Κόβεται τα μήλα σε κύβους, ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την κανέλα και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ.

Ανοίξτε το φύλο. Χρησιμοποιώντας ένα σκεύος για μπισκότα, κόψτε τη ζύμη ομοιόμορφα.

Βάλτε στο κέντρο της ζύμης τη γέμιση και από πάνω ένα κομμάτι από καραμέλα βουτύρου.

Αλείψτε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αυγό. Βάλτε άλλο ένα κομμάτι ζύμης από πάνω και ενώστε τις άκρες.

Χρησιμοποιείστε πιρούνι για να κλείσουν καλά. Περάστε την επιφάνεια της πίτας με αυγό και ανοίξτε δύο τρύπες στο κάθε μηλοπιτάκι για να αερίζεται.

Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τέλος ψήστε τα στους 220 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.