Με ένα πιρούνι ανοίγει μερικές τρύπες σε πατάτες και τις βάζει στην γάστρα…Θα πάθετε πλάκα!

Οι πιο κρεμώδεις πατάτες!
Είναι οι πιο νόστιμες πατάτες που έχετε φάει! Με αυτό το κόλπο θα κάνετε εντύπωση στο τραπέζι, μιας και είναι ένα ιδιαίτερο αλλά και πολύ εύκολο στην εκτέλεση ορεκτικό! Δείτε την συνταγή και θα την κάνετε αμέσως.
Η συνταγή της είναι γρήγορη και θα σας εκπλήξει. Έχουμε δει πολλούς τρόπους για να μαγειρέψετε διαφορετικά τις πατάτες και το μυστικό πολλές φορές κρύβετε στο κόψιμο, πριν τις ψήσετε!
Όσοι έχετε δοκιμάσει γλυκοπατάτες, σίγουρα θα γνωρίζετε ότι όχι μόνο είναι πιο νόστιμες από τις κανονικές, αλλά είναι επίσης και πιο υγιεινές! Στην πραγματικότητα, μια μικρή γλυκοπατάτα περιέχει το 262% της ημερήσιας συνιστώμενης δοσολογίας σε βιταμίνη Α και το 29% της ημερήσιας δοσολογίας σε βιταμίνη C. Έχουν επίσης τις διπλάσιες ίνες από τις κανονικές πατάτες.
Όταν όμως μαγειρεύουμε γλυκοπατάτες, συνήθως τις ψήνουμε στο φούρνο (ή στο φούρνο μικροκυμάτων, αν δεν έχουμε αρκετό χρόνο). Αλλά ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για την πρετοιμασία τους και το αποτέλεσμα είναι πιο κρεμώδες και πιο γευστικό (χωρίς πρόσθετα συστατικά ή καρυκεύματα).
Αφού ξεπλύνετε και τρίψτε το εξωτερικό τους, απλά χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανοίξετε μερικές τρύπες και βάλτε τις κατευθείαν στον ατμομάγειρα ή σε μία γάστρα. Αφήστε τις να «βγάλουν τα ζουμιά» τους και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 6-7 ώρες.
Βάζει πατάτες με τυρί τσένταρ σε ένα ταψί και το σκεπάζει με μπέικον! Όταν το έβγαλε από το φούρνο…
Μια συνταγή για πατάτες που έχει κατέβει από τα ουράνια! Είναι θεϊκή και πρέπει να την δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία!
Έχουμε δει πολλές συνταγές για πατάτες φούρνου που έχουν ξεχωρίσει, όπως αυτή που κάνετε όταν κόψετε το πάνω μέρος μιας πατάτας και την βάλετε στο ταψί. Ποτέ, όμως, δεν είχαμε σκεφτεί να αναμείξουμε πατάτα με μπέικον και τσένταρ!
Θα χρειαστείτε:
45 φέτες μπέικον
5 μεσαίες πατάτες
400 gr τριμμένο τυρί τσένταρ
αλατοπίπερο
Διαδικασία:
Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον σε ένα ταψί, έτσι ώστε να επικαλύπτονται και να σχηματίζουν κύκλο. Τα άκρα πρέπει να εξέχουν πάνω από την άκρη του ταψιού και η επιφάνεια του ταψιού να καλύπτεται.
Πλύνετε τις πατάτες και κόψτε τες σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε μια στρώση από φέτες πατάτας πάνω από το μπέικον, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ρίξτε το τριμμένο τυρί. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές. Κάθε φορά να προσθέτετε λιγότερες φέτες πατάτας.
Τέλος, τραβήξτε τις φέτες του μπέικον μία-μία προς τα μέσα, καλύπτοντας πλήρως την τελευταία στρώση τυριού. Ψήστε για 2 1/2 ώρες στους 170 ° C. Απολαύστε το!
Βάζει ροδέλες πατάτας σε φόρμα για μάφιν και τις τοποθετεί στον φούρνο! Όταν τις βγάζει βλέπει ότι…
Η πιο τέλεια συνταγή για πατάτες φούρνου είναι αυτή στο παρακάτω βίντεο. Ναι, οι φόρμες μάφιν μπορούν να “φιλοξενήσουν” και άλλα υλικά, και μάλιστα το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Τις πατάτες όλοι μας τις αγαπάμε, και είναι ένα από τα πιο γευστικά φαγητά. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ψητές πατάτες με τυρί και μπέικον; Κάνενας σίγουρα!
Δείτε πώς να κάνετε πατάτες- μάφιν, μια παραλλαγή που θα ξετρελάνει παιδιά και μεγάλους.
Υλικά:
8-10 μικρές πατάτες (περίπου 1,5 κιλό)
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 κ.σ. παρμεζάνα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
Οδηγίες:
1. Προθερμάντε τον φούρνο στους 190 και βουτυρώστε το ταψί.
2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και μετά κόψτε τις σε λεπτές φέτες (πάχους περίπου 1,6 χιλιοστά).
3. Βάλτε όλες τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το τυρί, το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Ανακατέψτε καλά και μετά βάλτε τις πατάτες μέσα στο ταψί για μάφιν σε στοίβες.
5. Ψήστε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
*Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι πιο μικρές από το άνοιγμα της κάθε φόρμας.
*Οι στοίβες που θα φτιάξετε πρέπει να προεξέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατοστά από το ταψί, για να μην μαζέψουν πολύ.
*Χρησιμοποιήστε ειδικό κόφτη πατάτας για να έχουν όλες οι φέτες το ίδιο πάχος και να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.