Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες

Πεντανόστιμες!
Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες. Αν δοκιμάσετε έτσι τις τηγανιτές πατάτες δεν θα τις ξαναφτιάξετε αλλιώς!
Tο μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι θέλουν καλό στέγνωμα οι πατάτες πριν το αλεύρωμα για να μην κολλήσουν,βγαίνουν απίστευτα τραγανές και πεντανόστιμες! Μη φοβηθείτε το ξύδι δεν φαίνεται καθόλου
Τι χρειαζόμαστε:
2 μεγάλες πατάτες
1/2 φλυτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλιά ξύδι
αλάτι
λάδι (για το τηγάνισμα)
Πώς το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις σκουπίζουμε καλά για να μην έχουν νερά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Όταν καίει το λάδι τις τινάζουμε λίγο (για να μην έχουν πολύ αλεύρι πάνω τους) και τις τηγανίζουμε (ή μπορούμε να τις βάλουμε και στο φούρνο, για λιγότερο λάδι, αλλα δεν γίνονται τόσο καλές όσο στο τηγάνι- ψιλοξεραίνονται).
Διατροφολόγος: Πόσες τηγανητές πατάτες πρέπει να τρώμε την ημέρα
Οι τηγανιτές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά (ή συνοδευτικά) μικρών και μεγάλων.
Ενας γευστικός πειρασμός που ταιριάζει σε κάθε περίσταση, γίνεται το απόλυτο κυρίως γεύμα αλλά και το… φαντιστικότερο συνοδευτικό. Ομως, όλοι γνωρίζουν ότι οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι και το πιο υγιεινό γεύμα.
Πόσο συχνά μπορεί να τρώει κανείς λοιπόν τηγανιτές πατάτες και πόσες;
Ο καθηγητής διατροφολόγος Ερικ Ριμ λέει κάθε μέρα. Ναι, όσο περίεργο και απίστευτο και αν ακούγεται ο καθηγητής τονίζει ότι θα μπορούσε κανείς να τρώει κανείς κάθε μέρα τηγανιτές πατάτες και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ούτε με την υγεία του, ούτε με το βάρος του.
Τα χαμόγελα όμως σταματούν εδώ. Γιατί σίγουρα, αν ακούσετε πόσες πατάτες υποστηρίζει ο καθηγητής ότι πρέπει να τρώμε κάθε μέρα, θα πάθετε σοκ.
Μόλις έξι.
Οσες δηλαδή ίσα ίσα χωράνε σε ένα σάντουιτς.
Ο Ριμ, καθηγητής στο Χάρβαρντ, υποστηρίζει ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι βόμβες αμύλου, τις αποκαλεί «διατροφική καταστροφή» και υποστηρίζει ότι αν θέλει κάποιος ντε και καλέ να τρώει κάθε μέρα θα πρέπει να τρώει μόλις έξι.