ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξτε Cinnamon rolls ή αλλιώς ρολάκια κανέλας!

Είναι τρομερά!

Δοκίμαστε αφράτα και λαχταριστά ρολάκια με κανέλα, που ταιριάζουν πολύ στο πρωινό και το brunch! Δες την συνταγή παρακάτω και θα μας θυμηθείτε!

AD: mytest

Δείτε επίσης: Τέλειο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότο!

Υλικά

Για τη ζύμη
150γρ. βούτυρο φρέσκο
300γρ. γάλα φρέσκο, χλιαρό όχι καυτό
10γρ. μαγιά ξερή
80γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
2γρ. αλάτι
650-680γρ. αλεύρι για τσουρέκι
Για τη γέμιση
200γρ βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
220γρ ζάχαρη
4-5 κουτ. γλυκού Flavorits Sweet Twist ή κανέλα
Για την επικάλυψη
250γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. γλυκού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλια

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μέτριο μπολ ρίχνετε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύετε και περιμένετε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί ή μαγιά.

Ρίχνετε στο γάλα, το βούτυρο, τα αβγά, το αλάτι και περίπου 400γρ. από το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Στη συνέχεια, προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύετε τη ζύμη καλά με τα χέρια για 2-3 λεπτά. Κάνετε τη ζύμη μπάλα και την αφήνετε σε λεκάνη σκεπασμένη και σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, να διπλασιαστεί. Προσοχή! Εάν κολλάει η ζύμη στα χέρια βάζετε λίγες σταγόνες λάδι στις παλάμες σας και όχι επιπλέον αλεύρι στη ζύμη.

Για τα ρολλάκια: Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγετε την κάθε ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 40×50εκ.. Με πινέλο αλείφετε τη μισή ποσότητα του βουτύρου στην επιφάνεια της κάθε ανοιγμένης ζύμης.

Σε μικρό μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη και το Flavorits Sweet Twist ή την κανέλα και πασπαλίζετε με το μίγμα την κάθε ανοιγμένη και βουτυρωμένη ζύμη. Τυλίγετε σε ρολό το κάθε κομμάτι και στη συνέχεια κόβετε το καθένα σε κομμάτια περίπου 5εκ..

Μεταφέρετε όλα τα κομμάτια σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, αφήνοντας απόσταση περίπου 1 εκατοστού μεταξύ τους. Καλύπτετε το ταψί με πετσέτα και αφήνετε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά και κατόπιν, αφήνετε να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τα καλύψετε με το topping.

Για την επικάλυψη, ανακατεύετε καλά με μίξερ χειρός όλα τα υλικά, για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψει η κρέμα. Αλείφετε με την κρέμα τα ρολάκια κανέλας και σερβίρετε αμέσως.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:Λάμπρος Βακιάρος

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολο και αρωματικό κέικ κανέλας!

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο του Σαββατοκύριακου και φτιάξτε το τέλειο αρωματικό κέικ κανέλαςΤο “κέικ των αγγέλων”: Το λευκό βελούδινο κέικ που λιώνει στο στόμα

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα & ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 11/3 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2/3 φλιτζ. πλήρες γάλα

Για το γλάσο κανέλας:

  • ½ φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ. νερό
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια & ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα με διάμετρο 25 εκατοστών (10 ιντσών). Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι. To πιο τέλειο και απλό κέικ μήλου στο μπλέντερ!

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μίγμα να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή. Προσθέτετε τα αυγά, ένα ένα, φροντίζοντας καθένα από αυτά να ενσωματωθεί με το μίγμα πριν προσθέσετε το επόμενο. Βάζετε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και το γάλα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνετε για 40-45 λεπτά. Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Μέχρι να κρυώσει το κέικ, ετοιμάζετε το σιρόπι για το γλάσο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το νερό, το βούτυρο, τη βανίλια και την κανέλα.

Αφήνετε το σκεύος σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως και να πήξει ελαφρώς το μίγμα. Αφαιρείτε το κέικ από τη φόρμα και το τοποθετείτε πάνω σε μια συρμάτινη βάση, την οποία έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα πιάτο.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανοίγετε μικρές τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέικ ώστε να εισχωρήσει σε αυτές το σιρόπι του γλάσου. Περιχύνετε με το σιρόπι γλάσου και το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά.Δείτε και το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Υλικά

  • 4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
  • Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
  • Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.