Ένα εύκολο και γρήγορο καλοκαιρινό γλυκάκι που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.
Υλικά συνταγής
1 λίτρο γάλα + 250 ml επιπλέον για τα μπισκότα
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπέρ
3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια (62 γρ. η μία) [*]
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη σκόνη από τις κρέμες στιγμής με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετείτε τα 250 ml γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε στο γάλα (για πολύ λίγο για να μη μουλιάσουν) τα μπισκότα, ένα τη φορά, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση ενός, κατά προτίμηση, τετράγωνου ή ορθογώνιου ταψιού.
Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.
Απλώνετε από επάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού σας.
Προαιρετικά κοσκινίστε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα ή περιχύστε τα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.
[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη κρέμα στιγμής βανίλια με κρέμα στιγμής σοκολάτας ή φράουλας ή άλλης γεύσης επιλογής σας.
Πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό γρήγορα και… πάμφθηνα!
Αυτό είναι το πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό γρήγορα και… πάμφθηνα!
Το γλυκό αν «χαλάσει» τότε μπορεί να καταστρέψει ακόμα και το κυρίως γεύμα. Είναι το επιδόρπιο, η τελευταία εντύπωση, που σου μένει στο τέλος.
Πάντως δεν χρειάζεται να κάνεις ταχυδακτυλουργικά για να ετοιμάσεις ένα νόστιμο, γρήγορο και φτηνό γλυκό. Υπάρχουν πολλές απλές συνταγές, όπως η παρακάτω, που μπορεί να κάνουν τον ουρανίσκο σου να πλημμυρίσει από γεύσεις.
Το συγκεκριμένο γλυκό λοιπόν, μπορεί να κάνει τις λιγούρες σας, ή της έλλειψη ζάχαρης(!) να εξαφανιστεί, απλά και γρήγορα.
Τα υλικά:
2 πακέτα πτι-μπερ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα νουνού
1 κιλό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια έτοιμο γλάσο ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας
Πως να το φτιάξετε:
Στρώστε σε ένα ταψί δυο σειρές από μπισκότα. Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε το γιαούρτι, την άχνη και το ζαχαρούχο γάλα. Ύστερα ρίξτε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω στα μπισκότα και στρώνουμε άλλες δυο σειρές μπισκότα. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας και το βάζουμε να παγώσει στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. Λιώνουμε το γλάσο και όταν βγάλουμε το ταψί από το ψυγείο το ρίχνουμε στην κορυφή. Το αφήνουμε πάλι λίγο να παγώσει και είναι έτοιμο!