Δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα μπανάνας!

Ότι πρέπει για το καλοκαίρι!
Ένα υπέροχο, δροσερό, ανάλαφρο και γευστικότατο γλυκό ψυγείου μα άρωμα μπανάνας. Το τέλειο επιδόρπιο, το ιδανικό γλύκισμα για το καλοκαίρι και όχι μόνο, για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε και το πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και φράουλες της στιγμής!
Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το απόλυτο γλυκό με στρώσεις θρυμματισμένων μπισκότων όρεο Βανίλια Golden, κρέμα τυριού με σαντιγί και κρέμα βανίλιας. Απλά δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
25 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden
6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
250 γρ. έτοιμη σαντιγί
2 φακελάκια (43 γρ. το ένα) άνθος αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας [*]
γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας άνθος αραβοσίτου
5-6 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden ψιλο-θρυμματισμένα + 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ξεκινάτε το γλυκό σας με τη παρασκευή της κρέμα αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια.
Εν τω μεταξύ, παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 22 εκ. περίπου και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με πλαστική μεμβράνη που να προεξέχει 2 εκ. περίπου πάνω από τα τοιχώματα.
Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα όρεο σε μικρά κομματάκια. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Αδειάζετε στο μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση, πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα.
Προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού σαντιγί, μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα ή μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί. Στρώνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλα 8-10 λ.
Όταν χλιαρίνει η κρέμα αραβοσίτου και έχει σφίξει ελαφρώς (όχι πολύ) την απλώνετε με ένα κουτάλι, κουταλιά κουταλιά, ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση τυριού.
Βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά τη κρέμα αραβοσίτου. Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρετε με έξτρα θρυμματισμένα όρεο και μερικές ροδελίτσες μπανάνας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρετε.
Σημείωση: Προαιρετικά προσθέστε 1 μπανάνα κομμένη σε ροδελίτσες ανάμεσα στις στρώσεις του μείγματος τυριού και της κρέμας αραβοσίτου μπανάνας.
[*] Κρέμα αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας θα βρείτε σε συσκευασία Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ διάφορες γεύσεις” Περιέχει 6 γεύσεις Βανίλια, Σοκολάτα, Μπανάνα, Φράουλα, Λεμόνι και Πορτοκάλι.
Αν δεν προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες κρέμες προτείνουμε να αντικαταστήσετε τη κρέμα αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας με κρέμα αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας ή λεμονιού οι οποίες πωλούνται σε μεμονωμένα φακελάκια των 43 γρ.
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα!
Ένα λαχταριστό και αφράτο μπισκοτογλυκό ψυγείου, με 2 ειδών μπισκότα και αφράτη κρέμα τυριού με σαντιγί και καφέ μόκα λάτε. Αν είστε λάτρης των γλυκών τ’οτε πρέπει να δοκιμάσετε και την δίχρωμη τούρτα με φράουλες!
Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο γλύκισμα με άρωμα καφέ για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας και όχι μόνο.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα!
Υλικά συνταγής
225 μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καφέ φίλτρου μόκα με γάλα, παγωμένο [*]
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
450 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
4 κ.σ. σκόνη κακάου
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
30-35 mini cookies σοκολάτας
1 φλ. τσαγιού mini σταγόνες σοκολάτας (ή τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας) για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακό τυρί και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το παγωμένο καφέ μόκα λάτε και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ και τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Μεταφέρετε το μισό έτοιμο μείγμα τυριού σε άλλο μπολ. Προσθέτετε στο 1 μπολ (με το μισό μείγμα) το κακάο σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Παίρνετε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ , φροντίζοντας να κόψετε κάποια από αυτά σε κομμάτια για να καλύψετε τα κενά μεταξύ τους. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε το μισό άσπρο μείγμα τυριού-λάτε.
Πάνω από το άσπρο μείγμα τυριού-λάτε στρώνετε ομοιόμορφα 15-17 mini cookies πάνω από τη στρώση cookies απλώνετε το μισό μείγμα σοκολατένιο μείγμα κακάου τυριού. Από πάνω επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με πτι μπερ, το υπόλοιπο άσπρο μείγμα τυριού-λάτε, τα υπόλοιπα 15-17 mini cookies σοκολάτας και τέλος με το υπόλοιπο μισό σοκολατένιο μείγμα τυριού-λατε-κακάο.
Καλύπτετε το ταψάκι/φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ να σταθεροποιηθεί καλά. Πριν το σερβίρετε “περνάτε” ένα μεγάλο μαχαίρι περιμετρικά ανάμεσα στις άκρες του γλυκού και τα τοιχώματα του ταψιού και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Πασπαλίζετε όλη την επιφάνειά του γλυκού σας με τις mini σταγόνες σοκολάτας (αν δεν βρείτε εύκολα τις μικρές mini σταγόνες σοκολάτας πασπαλίστε με τρούφα ή φλούδα σοκολάτας), το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.
[*] Φτιάχνετε καφέ φίλτρου μόκα και γεμίζετε 1/2 φλ. ή 2/3 φλιτζανιού του καφέ (αν το προτιμάτε την έντονη γεύση καφέ). Γεμίζετε το υπόλοιπο φλιτζάνι (1/2 ή 1/3 φλ.) με γάλα ανακατεύετε και το βάζετε στη κατάψυξη για 8-10 λ για να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.