ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για κρέπες!

Μπορείς να τις δοκιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους!

Οι κρέπες είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα πράγματα που μπορείς να φας!

AD: mytest

Τις φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορείς να τις ετοιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους.

Η συγκεκριμένη συνταγή παραμένει ίδια είτε φτιάχνεις γλυκές, είτε αλμυρές κρέπες.

 

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη

1 κουτάλι του γλυκού αλάτι

1 ½ κούπα γάλα

2 αυγά

3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε λίγο με έναν αυγοδάρτη. Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακάτεψε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα (μπορεί να έχει σβώλους, αλλά όχι ορατό αλεύρι στην επιφάνεια ή μεγάλα κομμάτια στο βάθος).

Βρες ένα μεγάλο (ή και μικρό για mini κρέπες), αντικολλητικό τηγάνι και βάλε το στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά.

Με μία μικρή κούπα ή (ιδανικά) μία κουτάλα (από αυτές που σερβίρουμε σούπες) τοποθέτησε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι σου.

Εδώ θέλει λίγη προσοχή. Μόλις η κρέπα σου είναι έτοιμη να τη γυρίσεις, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αν η κρέπα σου δε ξεκολλάει, μη προσπαθήσεις να τη γυρίσεις. Πρόσεχε να χρησιμοποιείς σπάτουλα από ξύλο ή σιλικόνη για να γυρίσεις τις κρέπες, έτσι ώστε να μη χαλάσεις το αντικολλητικό σου τηγάνι.

Μόλις γυρίσεις την κρέπα άσε τη να ψηθεί μερικά λεπτά και από την άλλη μεριά, και ύστερα τοποθέτησέ τη σε ένα πιάτο και επανέλαβε τη διαδικασία με μία ακόμα δόση ζύμης, μέχρι αυτή τη τελειώσει.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να γυρίσεις τις κρέπες σου πάνω από 1-2 φορές. Ανάλογο το πόσο τραγανές ή μαλακές τις θες, όμως, κράτα τες περισσότερη ή λιγότερη ώρα στο καυτό τηγάνι.

 Φτιάξτε λαχταριστές γλυκές κρέπες με πραλίνα φουντουκιού!

 

Μπορείς να φτιάξεις κάτι για σένα και για τους φίλους σου και να τους καλέσεις για καφέ και κους κους.

Τι θα έλεγες για γλυκές γαλλικές κρέπες; Μιαμ!

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τα υλικά που θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

Για τον χυλό:

250 γραμμάρια αλεύρι
2 μέτρια αυγά
1/2 λίτρο γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
μια πρέζα αλάτι (5 γραμμάρια)
1 ποτήρι μπύρα

Για τη γέμιση:

πραλίνα φουντουκιού

Γαρνίρισμα (προαιρετικό):

σιρόπι σοκολάτας
σαντιγί
τριμμένο μπισκότο ή ξηροί καρποί ή φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και σπάμε εκεί τα αυγά.

Χύνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείος ο χυλός.

Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα περίπου σε δροσερό μέρος.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει και να απλωθεί παντού και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι από το χυλό και το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.

Ψήνουμε την κρέπα από 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Συναρμολόγηση:

Αλείφουμε την κρέπα με πραλίνα φουντουκιού.

Διπλώνουμε την κρέπα έτσι ώστε να είναι τριγωνική.

Βάζουμε σαντιγί με κορνέ και ρίχνουμε σιρόπι σοκολάτας ή τριμμένο μπισκότο και ότι άλλο επιθυμούμε (φρούτα, ξηρούς καρπούς, καρύδα κτλ).

Υ.Γ: Μπορείς να βάλεις μια μπάλα παγωτού από πάνω και να την απογειώσεις!

Καλή απόλαυση!