Φτιάξτε τα πιο αφράτα pancakes!

Θα πάθετε πλάκα!
Δοκιμάστε τα πιο αφράτα pancakes που έχετε φάει ποτέ! Είναι πανεύκολη η συνταγή! Κάτι ξέρουν οι Γιαπωνέζοι για να τα κάνουν τόσο τέλεια! Το μυστικό τους βρίσκεται σε αυτό το υλικό!
Θα εκπλαγείτε όταν σας αποκαλύψουμε ότι το μυστικό συστατικό για τέλεια και αφράτα pancakes είναι …το ασπράδι αυγού!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
– 125 γρ. αλεύρι
– 1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
– 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
– Λίγο αλάτι
– 1 κρόκος αυγού + 3 ασπράδια
– 25 γραμμάρια βουτύρου
– 150 γρ Βουτυρόγαλα
– 30 γρ. ζάχαρη
– Ξύσμα 1/4 ενός λεμονιού (αν δεν προσθέτετε λεμόνι ξύσμα προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια) – αλλά ό,τι και να κάνετε ΜΗΝ παραλείψετε τα αρώματα.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Δείτε το βίντεο της συνταγής:
[youtube]https://youtu.be/9MJhVk4Z1Zc[/youtube]
Δεν ξεχνάμε ποτέ και όσους νηστεύουν για αυτό και σας προτείνουμε τον τέλειο σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και λεμόνι!
Pancakes μπανάνα!
Υλικά για 4 άτομα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. ζάχαρη
50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ
ελάχιστο αλάτι
1 αβγό μεσαίου μεγέθους
50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο για το τηγάνι
140 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
2 μπανάνες πολτοποιημένες
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και το αλάτι.
Προσθέτουμε σταδιακά το αβγό, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τον πουρέ μπανάνας, ανακατεύοντας παράλληλα πολύ καλά, με μια κουτάλα ή τον αυγοδάρτη, έως ότου έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
Τον αφήνουμε να σταθεί για 10 – 15 λεπτά.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
Παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα τόσο χυλό ώστε μέσα στο τηγάνι να σχηματιστεί ένας δίσκος διαμέτρου περίπου 7 εκ.
Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε με σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη.
Βγάζουμε το pancake και το ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
Ανά 3 – 4 pancakes, ξαναβουτυρώνουμε ελαφρώς το τηγάνι.
Στοιβάζουμε το ένα πάνω από το άλλο και σερβίρουμε προαιρετικά με κομμάτια μπανάνας.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές και θέματα μαγειρικής στο Athensmagazine.gr.