ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες!

Δεν θα τις ξαναφτιάξετε αλλιώς!

Αλευρωμένες τηγανητές πατάτες. Αν δοκιμάσετε έτσι τις τηγανιτές πατάτες δεν θα τις ξαναφτιάξετε αλλιώς!

AD: mytest

Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι θέλουν καλό στέγνωμα οι πατάτες πριν το αλεύρωμα για να μην κολλήσουν,βγαίνουν απίστευτα τραγανές και πεντανόστιμες! Μη φοβηθήτε το ξύδι δεν φαίνεται καθόλου

Τι χρειαζόμαστε:

2 μεγάλες πατάτες
1/2 φλυτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλιά ξύδι
αλάτι
λάδι (για το τηγάνισμα)

Πώς το κάνουμε:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις σκουπίζουμε καλά για να μην έχουν νερά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Όταν καίει το λάδι τις τινάζουμε λίγο (για να μην έχουν πολύ αλεύρι πάνω τους) και τις τηγανίζουμε (ή μπορούμε να τις βάλουμε και στο φούρνο, για λιγότερο λάδι, αλλα δεν γίνονται τόσο καλές όσο στο τηγάνι- ψιλοξεραίνονται).