Το καλύτερο Προφιτερόλ μερέντας που έχεις φάει!

Πήραν φωτιά τα κουτάλια!
Τέτοιο προφιτερόλ δεν έχεις ξαναφάει ότι και να μας λες! Προφιτερόλ με ΜΕΡΕΝΤΑ, απόλαυση στο maximum και τα κουταλάκια να παίρνουν φωτιά. Κανένας δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!
Πρέπει να είναι κάποιος πολύ άρρωστος για να μην θέλει να φάει το καταπληκτικότερο προφιτερολ που έχεις δοκιμάσει. Αν είσαι από τους άτυχους που δεν έχει φτιάξει αυτό το απίστευτο σπιτικό προφιτερόλ που νομίζεις ότι έχει βγει από το καλύτερο γαλλικό ζαχαροπλαστείο τότε τρέξε να πάρεις υλικά και μην χασομεράς άλλο.
Μια συνταγή που ετοιμάζεται γρήγορα και χωρίς βαθμό δυσκολίας .Ένα υπέροχο γλυκό για επιδόρπιο, με γεμάτη γεύση σοκολάτας και ρευστή υφή είναι ότι πρέπει για να σας απογειώσει.
Υλικά για το προφιτερόλ ΜΕΡΕΝΤΑΣ:
μπισκότα Marie
1 φλ. γάλα
1 κ. σ. κονιάκ
σαντιγύ για γαρνιτούρα
Για τη κρέμα:
1 κρέμα στιγμής με γεύση βανίλια
250 γρ γάλα 2% λιπαρά
Για την κρέμα σοκολάτας:
250γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. μερέντα ή nutella
2 αυγά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη κρέμα στιγμής με το γάλα, ενώ σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και βουτάμε τα μπισκότα.
Βάζουμε από ένα μπισκότο στη βάση των ποτηριών και 2 κ.γ κρέμα βανίλια και σκεπάζουμε με άλλο ένα μπισκότο.
Σ’ αυτό το σημείο τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΕΤ: «Τρώμε Κατσαρίδες, Πριονίδι Ξύλου, Υγρό από Πρωκτικό Αδένα..»!
Μετά από τουλάχιστον 1-2 ώρες φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας ως εξής:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά, ενώ κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε και τη μερέντα.
Μόλις ζεσταθεί η κρέμα την βγάζουμε από τη φωτιά, και τη ρίχνουμε στο μπολ με τη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να έχουμε μια σοκολατένια κρέμα.
Μόλις λιώσουν ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τη σοκολατένια κρέμα να κρυώσει καλά κι ανακατεύουμε και τ’ αυγά και περιχύνουμε τα μπισκότα που είχαμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε το γλυκό για αρκετές ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά και γαρνίρουμε με σαντιγί και τρίμμα σοκολάτας.
Φτιάξτε το προφιτερόλ από την προηγούμενη μέρα για να προλάβει να παγώσει όσο χρειάζεται…