Πεντανόστιμο και εύκολο τιραμισού!

Το τέλειο γλύκισμα για να συνοδεύσετε το καφέ σας!
Τιραμισού το κλασικό.
Το εξαιρετικό Ιταλικό γλύκισμα που δεν μπορείς παρά να υποκλιθείτε στη γευστική τελειότητά του, μιας και ο απόλυτος συνδυασμός της κρέμας τυριού, του κακάου, των σαβαγιάρ και του καφέ με το ρούμι, θα απογειώσει τη γεύση σας.
Το τέλειο γλύκισμα για να συνοδεύσετε το καφέ σας ή να το απολαύσετε ως το ιδανικό επιδόρπιο.
Μια συνταγή για ένα κλασικό τιραμισού που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2/3 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
450 γρ. μαλακό τυρί μασκαρπόνε ή μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1¼ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλ. τσαγιού έτοιμο βρασμένο καφέ espresso, ή βαρύ βρασμένο καφέ φίλτρου, κρύο
2 κ.σ. ρούμι
1 πακέτο (200 γρ.) μπισκότα σαβαγιάρ
1½ κ.γ. κακάο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην showbiz: Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει ο Θέμος Αναστασιάδης!
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς το μείγμα, με σύρμα, μέχρι να πάρει βράση. Μετά, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα για 1 λ να “ψηθούν” οι κρόκοι.
Αποσύρετε τη κρέμα σας από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε ένα μέτριο μπολ, τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη την οποία θα τοποθετήσετε απευθείας πάνω στην επιφάνεια της κρέμας, και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, τη βγάζετε από το ψυγείο, προσθέτετε στη κρέμα το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μαι λεία κρέμα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πήγε να με πυροβολήσουν και έφαγε εκείνος την… σφαίρα”: Τραγωδία και αποκάλυψη σοκ για την Τατιάνα Στεφανίδου!
Την αφήνετε στην άκρη.
Σε άλλο καθαρό μπολ, ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Αφήνετε τη σαντιγί στην άκρη και σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύετε καλά το καφέ με το ρούμι.
Παίρνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 28×18 εκ. Βουτάτε τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά, μέσα στο μείγμα καφέ, για λίγα δευτερόλεπτα, απλώς να βραχούν χωρίς όμως να μουλιάσουν. Τα στρώνετε το ένα δίπλα στο άλλο, σε μια στρώση, στη βάση του πυρέξ, φροντίζοντας να στρωθεί όλη χωρίς να υπάρχουν κενά.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή – βόμβα: Παίκτρια – θρύλος του Survivor 2 μπαίνει και στο 3! Tι ανακοίνωσε η ίδια;
Πάνω από τα σαβαγιάρ ρίχνετε τη μισή κρέμα τυριού και την απλώνετε ομοιόμορφα. Πάνω από τη κρέμα στρώνετε ισομερώς τη μισή σαντιγί. Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ, βουτυγμένα στιγμιαία στο καφέ, από πάνω μια στρώση με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και τέλος με μια στρώση με την υπόλοιπη σαντιγί.
Βάζετε τη σκόνη κακάο σε ένα μικρό σουρωτηράκι και πασπαλίζετε την επιφάνεια του τιραμισού σας. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες, πριν το σερβίρετε, για να κρυώσει καλά και αναμιχθούν οι γεύσεις. Το διατηρείτε στο ψυγείο.