ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμελωμένο χοιρινό ρολό με πατάτες και καρότα!

Λαχταριστό!

Ένα υπέροχο καραμελωμένο χοιρινό ρολό και σκόρδο με πατάτες και καρότα στο φούρνο.

AD: mytest

Ένα πεντανόστιμο πιάτο για το επίσημο γιορτινό τραπέζι σας και όχι μόνο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την ευκολία της παρασκευής του και προπάντων με την υπέροχη γεύση του.

Υλικά συνταγής
900 γρ. λαιμό χοιρινό χωρίς κόκκαλο σε ένα ενιαίο λεπτό μακρόστενο κομμάτι [*]
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες στο ψιλό του τρίφτη
4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για τα λαχανικά:
900 γρ. καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια ή φέτες
900 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους 2,5 εκ.
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για τα λαχανικά
1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
2 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
θυμάρι αλάτι πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σία Κοσιώνη: Εκτός πλατό η παρουσιάστρια – Η ανακοίνωσή της!

 

Εκτέλεση συνταγής

Για τα λαχανικά: Καθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Τα περιχύνετε με το 1/4 φλ. ελαιόλαδο, προσθέτετε τη μουστάρδα (προαιρετικά), το θυμάρι και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας να καλυφθούν καλά τα λαχανικά. 
Τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ταψί, με τα χέρια σας, ανοίγετε στο κέντρο του ταψιού ένα κενό, απομακρύνοντας τις πατάτες και τα καρότα για να κάνετε χώρο για το χοιρινό. Στρώνετε στο κενό ένα αλουμινόχαρτο του οποίου σηκώνετε τις άκρες του περιμετρικά για να βάλετε μέσα το χοιρινό και να θωρακίσετε μέσα τους ζωμούς του κατά το ψήσιμο. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Για το χοιρινό: Βγάζετε το χοιρινό από το ψυγείο 1 ώρα τουλάχιστον πριν το μαγειρέψετε. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη καστανή ζάχαρη και το σκόρδο και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν πολύ καλά. 
Αλατοπιπερώνετε το χοιρινό σας, το βάζετε πάνω στο αλουμινόχαρτο και το αλείφετε με το μείγμα καστανής ζάχαρης, τρίβοντάς το καλά με τα χέρια σας στην επιφάνειά του. Ρίχνετε στο ταψί το ζωμό κότας και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 50-55 λ ή μέχρι ένα θερμόμετρο κρέατος που θα βυθίσετε στο κέντρο του δείξει 65 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads Διαρροή: Έσκασε τώρα! Αυτός ο παίκτης κερδίζει σήμερα (21/12) στον δεύτερο προημιτελικό!

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, μεταφέρετε το χοιρινό σε ξύλο κοπής και το αφήνετε για 10 λ να “ξεκουραστεί”. Ρίχνετε τους τυχόν χυμούς που έμειναν στο αλουμινόχαρτο μέσα στο ταψί και ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο να ψηθούν τα λαχανικά για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτετε επιπλέον λίγο ζεστό νερό. 
Πασπαλίζετε το χοιρινό με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε ζεστό μαζί με τις πατάτες και τα καρότα.