Η πιο νόστιμη καρυδόπιτα!

Αγαπημένο γλυκό!
Αγαπημένο γλυκό που θα φτιάξουμε με Σιμιγδάλι Χονδρό για τέλειο αποτέλεσμα. Είναι απολαυστικό σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό.
Δοκιμάστε το ιδανικά μετά το μεσημεριανό με ένα φλιτζάνι αχνιστό ελληνικό καφέ.
Υλικά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάβουν τον “λάκκο” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΙ!
10 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
10 κουτ. σούπας γεμάτες ζάχαρη
10 κουτ. σούπας γεμάτες Σιμιγδάλι Χοντρό MELISSA
10 κουτ. σούπας γεμάτες τριμμένη φρυγανιά
200γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
6 κουτ. σούπας μπράντι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα και ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
λίγο Σιμιγδάλι χονδρό MELISSA για το πασπάλισμα του ταψιού
Για το σιρόπι
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα ανάσα: Έτσι θα πάρετε 360 ευρώ για μια ζωή!
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
χυμό και φλούδα από ½ λεμόνι
Διαδικασία
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη για 6 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα μίγμα άσπρο και αφράτο. Προσθέτετε το μπράντι και χτυπάτε λίγο ακόμα.
Αναμιγνύετε το σιμιγδάλι με τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτετε το μίγμα στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας καλά. Τέλος, προσθέτετε και τα καρύδια και ανακατεύετε για να ενσωματωθούν.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και με μια σπάτουλα την ενσωματώνετε στο πρώτο μίγμα με μεγάλες κινήσεις για να μη χαθεί ο αέρας της και να γίνει αφράτο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στο Epsilon με Σαββίδη και Μπογδάνο! Τρομερό παρασκήνιο
Βουτυρώνετε ένα μέτριο μακρόστενο ταψί και το πασπαλίζετε με σιμιγδάλι. Στρώνετε το μίγμα στο ταψί ομοιόμορφα και ψήνετε την καρυδόπιτα στους 180°C στον αέρα ή στους 200°C σε φούρνο πάνω κάτω για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να στεγνώσει καλά. Τη βγάζετε από το φούρνο και, όταν κρυώσει, την χαράζετε σε ρόμβους.
Όσο ψήνεται η πίτα φτιάχνετε και το σιρόπι: βάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρουν βράση, προσθέτετε το λεμόνι και βράζετε για 7 λεπτά. Περιχύνετε την κρύα καρυδόπιτα με καυτό σιρόπι και αφήνετε να απορροφηθεί καλά.
Γαρνίρετε το γλυκό με ψιλοκομμένα καρύδια ή κομματάκια από γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας. Σερβίρεται θαυμάσια με παγωτό καϊμάκι.
Πηγή: olivemagazine.gr