Λαχταριστά brownies με γέμιση από καραμέλα!

Συνταγή κόλαση!
Λαχταριστά brownies με γέμιση από καραμέλα που πρέπει να δοκιμάσεις, γιατί μπορεί κάτι να σε έχει στεναχωρήσει τις τελευταίες μέρες κι αυτό το γλυκό θα σου φτιάξει αμέσως τη διάθεση!
Brownies με γέμιση από καραμέλα διαφορετικά, με τρόπο που δεν έχεις δοκιμάσει ξανά κι αποκλείεται να σε απογοητεύσουν! Φαίνονται πιο δύσκολα απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, γι΄αυτό βγάλε χαρτί και μολύβι γιατί αυτή τη συνταγή θα θέλεις να την έχεις κάπου.
Τι θα χρειαστείς για τα brownies με γέμιση από καραμέλα;
Για τα brownies:
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια παραδέχτηκε ανοιχτά την πλαστική της: «Έχω κάνει…»
12 κουταλιές βούτυρο κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
½ φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας
½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
½ κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ προαιρετικά
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά + 1 μεγάλο κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την καραμέλα:
35 καραμέλες βουτύρου
½ κούπα κρέμα γάλακτος
θαλασσινό αλάτι
Πώς θα φτιάξεις τα brownies με γέμιση από καραμέλα;
Συνταγή:
Για τα brownies:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C και αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί για muffin.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπολ, το οποίο να είναι ασφαλές για τον φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετούμε το μπολ στο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε ξανά το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 15 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνουμε για ακόμη 15 δευτερόλεπτα μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν τελείως.
Προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, το κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη προσφορά από την AEGEAN! – 20.000 θέσεις από 19 ευρώ!
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα μαζί.
Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 18 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα.
Όταν ψηθούν με ένα κουταλάκι της σούπας, πιέζουμε το κάθε brownie, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μικρή λακκούβα.
Για την καραμέλα:
Ζεσταίνουμε τη καραμέλα με την κρέμα γάλακτος σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία με χαμηλή θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε συχνά μέχρι η καραμέλα να λιώσει και τότε την αφαιρούμε από τη φωτιά.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε την καραμέλα στο κάθε brownie και από πάνω προσθέτουμε λίγο θαλασσινό αλάτι.