Ένα δροσερό γλυκό: Ζελέ από σαμιώτικο κρασί, φράουλες και μπανάνες!

Είναι εύκολο και ελαφρύ!
Ένα δροσερό ζελέ με Μοσχάτο Σάμου και φρούτα, που ολοκληρώνει ιδανικά κάθε καλοκαιρινό γεύμα.
Υλικά
200γρ. φράουλες σε κομματάκια + 4 ολόκληρες για το σερβίρισμα
1 μπανάνα, σε ροδέλες
μερικά φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας
600ml Μοσχάτο Σάμου
200ml χυμό πορτοκάλι
φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
20γρ. ζελατίνα μουλιασμένη σε λίγο κρύο νερό
1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ξαφνικά διάσημος ηθοποιός σε ηλικία 20 χρονών!
Διαδικασία
Μουλιάζετε τη ζελατίνα για 5-6 λεπτά σε κρύο νερό. Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά. Φτιάχνετε ένα σιρόπι στο οποίο προσθέτετε τη φλούδα του λεμονιού και το γλυκάνισο. Όταν πάρει την πρώτη βράση το σιρόπι προσθέτετε τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
Όταν ξαναπάρει βράση, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το σουρώνετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις ζελατίνες και ανακατεύετε για να διαλυθούν εντελώς. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε πολύ καλά.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο στο Ηράκλειο: Βρέφος 8 μηνών πέθανε από μηνιγγίτιδα!
Μοιράζετε τα φρούτα σε οκτώ ποτήρια. Αν δεν σας αρέσουν τα συγκεκριμένα, χρησιμοποιείτε άλλα φρούτα της επιλογής σας. Προσθέτετε δυο τρία φυλλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι και τα απογεμίζετε μέχρι πάνω με το ζελέ του κρασιού. Τα φρούτα θα ανέβουν στην επιφάνεια.
Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια μεταφέρετε τα ποτήρια σε δίσκο και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 ώρες. Σερβίρετε το κάθε ποτήρι με μια φράουλα κομμένη στη μέση ή με κορφούλες δυόσμου.
Πηγή: olivemagazine.gr