ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μία καλοκαιρινή συνταγή: Πέννες με ντοματίνια και τηγανητή μελιτζάνα!

Αξίζει να την δοκιμάσετε!

Μια καλοκαιρινή μακαρονάδα που τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα, με τις καλοκαιρινές μελιτζάνες στα καλύτερά τους.

AD: mytest

Μην λυπηθείτε το λάδι που θα τις τηγανίσετε, γιατί θα μοιραστεί, δίνοντας τη νοστιμιά της μελιτζάνας σε όλο το πιάτο.

Υλικά

1 πακέτο πέννες
4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρά καρέ
250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κόκκινο τσίλι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τραυματισμός – σοκ για την Δαλάκα! Σοκαρισμένη η Εύη έτρεξε και… ! (video)

Διαδικασία

Βράζετε τις πέννες και τις στραγγίζετε. Αλατίζετε τις μελιτζάνες.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βάζετε σε πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το τσίλι και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πένες και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε ζωντανό τον βασιλικό. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί της αρεσκείας σας.

Πηγή: olivemagazine.gr