ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υγιεινά Brownies: Η συνταγή της Ella Mills για να ξεχάσετε όλα όσα ξέρατε για τα γλυκά!

Δεν θα πάρετε γραμμάριο και θα απολάυσετε και τα πιο νόστιμα γλυκά!

Άτομα: 10
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 50 λεπτά
Σύνολο: 70 λεπτά
Δυσκολία: μέτρια

AD: mytest

500 γραμμάρια γλυκοπατάτας (2 μεσαίες)
12 αποξηραμένοι χουρμάδες
6 κουταλιές του γλυκού από αγνό σιρόπι σφενδάμου
100 γραμμάρια από αλεσμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές από λιωμένο λάδι καρύδας
λίγο αλάτι
100 γραμμάρια βρώμης
6 κουταλιές από ακατέργαστη σκόνη κακάου

Για το icing
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο βούτυρο
1 κουταλιά σούπας σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου

Μέθοδος
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες. Στη συνέχεια τις κόβετε σε κομμάτια και τις τοποθετείτε σε ατμό για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν πραγματικά μαλακές.

Μόλις αρχίσουν να καταρρέουν, αφαιρείτε τις γλυκοπατάτες και τις προσθέτετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με τις ημερομηνίες που δεν είναι εφικτές.

Βάζετε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια ανακατεύετε καλά.
Το τοποθετείτε το σε ένα ογκομετρικό ταψάκι και το βάζετε στο φούρνο για περίπου 45 έως 50 λεπτά, μέχρι την στιγμή που βάζοντας το πιρούνι μέσα στο brownie και βγαίνει στεγνό. Αφαιρείτε το δίσκο και το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά – αυτό είναι πραγματικά πολύ σημαντικό, καθώς το χρειάζεται για να ενωθεί!

Ενώ τα brownies ψήνονται, κάνετε το icing. Απλά λιώνετε όλα τα συστατικά μαζί και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε το μείγμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά και στη συνέχεια στην συντήρηση για άλλα 15 λεπτά.

Αφαιρείτε τα brownies από το δίσκο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν το πάγωμα – διαφορετικά το icing σας θα λιώσει! Απλώνετε το icing από πάνω, τα κόβετε σε κομματάκια και τα απολαμβάνετε.