Υπέροχες και νόστιμες κροκέτες με αβγά και μανιτάρια!

Μία εύκολη συνταγή!
Ένα μεζεδάκι για να αξιοποιήσετε νόστιμα τα πασχαλινά αβγά που σας περίσσεψαν.
Υλικά
6 αβγά σφιχτά, ψιλοκομμένα
2 κρόκοι αβγών
½ κιλό μανιτάρια άσπρα φρέσκα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 σφηνάκια κρασί ή μπράντι
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
λίγο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση – σοκ: Νεκρός ξαφνικά Έλληνας τραγουδιστής!
Για τη μπεσαμέλ
4 ποτήρια γάλα (1 λίτρο)
120γρ. αλεύρι
120γρ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι, πιπέρι
Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα
2 αβγά
φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο
Διαδικασία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνες στρατιωτικοί: Οι νέες εικόνες που προκαλούν ρίγη συγκίνησης! (photos)
Ζεσταίνετε δύο τρεις κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί ή το μπράντι. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Βάζετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να λιώσει, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με αβγοδάρτη να ψηθεί για 15-20 λεπτά σχεδόν, ώστε να εξαλειφθεί η έντονη γεύση του αλευριού. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και συνεχώς για να μη σβολιάσει το μίγμα, μέχρι να έχετε μια πηχτή και λεία σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα. Αφήνετε τη σάλτσα να γίνει χλιαρή.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Αποκάλυψη “φωτιά”! Το ζευγάρι που δεν πήρε χαμπάρι κανείς! Όλη η αλήθεια…
Ανακατεύετε τους κρόκους, τα σφιχτά αβγά, το κασέρι και τα μανιτάρια. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Κατόπιν πλάθετε το μίγμα σε μικρές κροκέτες.
Χτυπάτε τα δύο αβγά, βυθίζετε μέσα τις κροκέτες και τις περνάτε από την τριμμένη φρυγανιά. Τις τηγανίζετε σε ζεστό λάδι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Πηγή: olivemagazine.gr