Λαχταριστό και γρήγορο: Γλυκό τρουφάτο με κρέμα σοκολάτας!

Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό που θα αγαπήσετε!
Για το κέικ θα χρειαστείτε
1 κεσεδάκι (250 γρ.) μαργαρίνη
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
6 αβγά
2 βανίλιες
1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζ. τρούφα
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
2 1/2 φλιτζ. νερό
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας θα χρειαστείτε
4 γεμάτες κ.σ. κακάο
10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 φλιτζ. γάλα
1/2 φλιτζ. νερό
3 κ.σ. μαργαρίνη
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
τρούφα σοκολάτας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: “Μου έγινε αρκετά επίμονη πρόταση να μπω στο παιχνίδι, αλλά δεν δέχτηκα”
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ ή μακρόστενο ταψί.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power of Love: Το επικό σχόλιο της Γερμανού για την Στέλλα: «Είναι σαν… »
Για την κρέμα σοκολάτας
Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη.
Προσθέτετε τα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.
Αφού σιροπιάσετε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνετε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνετε με την κρέμα και πασπαλίζετε (προαιρετικά), με τρούφα σοκολάτας.
Πηγή: argiro.gr