Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή: Σοκολατένιες κρέπες με σάλτσα μαρμελάδας!

Θα γίνει “μάχη” στο τραπέζι για αυτές τις κρέπες, πιστέψτε μας…
Υλικά
Για τις κρέπες
40γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
2 αβγά
2 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας σκούρο ρούμι ή μπράντι
βούτυρο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη σοκ: Από ποιον είχε αγοράσει η Ειρήνη Λαγούδη το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε νεκρή;
μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, εσπεριδοειδών ή μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα
Διαδικασία
Πρώτα ετοιμάζετε τις κρέπες: λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το μισό γάλα σε μπεν μαρί.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα, το λάδι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αβγά μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε. Βάζετε το χυλό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή: Με τον ομφάλιο λώρο στραγγάλισαν το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στα σκουπίδια!
Ψήνετε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφοντας κάθε φορά τον πάτο του με λίγο βούτυρο. Αντί να χρησιμοποιήσετε πινέλο –θα καεί–, χρησιμοποιήστε μια κομμένη πατάτα την οποία, αφού καρφώσετε σε πιρούνι, θα βουτάτε στο βούτυρο και στη συνέχεια θα αλείφετε το τηγάνι. Όταν ψήσετε τις κρέπες, τις διπλώνετε μία μία σαν μαντιλάκι και τις μεταφέρετε σε πιάτα.
Σε τηγανάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά αραιώνετε τη μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα με λίγο Kirsch ή τη μαρμελάδα εσπεριδοειδών με Grand Marnier ή Cointreau και περιχύνετε τις κρέπες. Τις σερβίρετε συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Πηγή: olivemagazine.gr