ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα τέλειο γλυκό: Πεντανόστιμη τάρτα μαρμελάδα με φουντούκι!

Μια πολύ νόστιμη τάρτα με τριφτή βάση και καρδιά από μαρμελάδα κόκκινων φρούτων. Η φουντουκένια ψημένη κρέμα που καλύπτει τη μαρμελάδα κάνει τη γευστική διαφορά.

AD: mytest

Υλικά

Για τη ζύμη

125γρ. βούτυρο αγελάδος
60γρ. ζάχαρη άχνη
230γρ. αλεύρι μαλακό
1 αβγό
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

250γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
125γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη
125γρ. ζάχαρη
125γρ. αλεύρι μαλακό
100γρ. βούτυρο αγελάδος
λίγο αλάτι

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ραγδαία κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με ισχυρές καταιγίδες!

Για να ετοιμάσετε τη βάση της τάρτας ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κάνετε τη ζύμη μία μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Στην συνέχεια ανοίγετε με τη βοήθεια του πλαστή τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2 χιλιοστών και ντύνεται με αυτό μια φόρμα για τάρτα, διαμέτρου 28εκ. Τρυπάτε την επιφάνεια της με ένα πιρούνι και την αφήνετε στην συντήρηση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Για να ετοιμάσετε τη γέμιση βάζετε σε ένα μπολ τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια, τα προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι το μίγμα να μοιάζει με άμμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα ψυχοφάρμακα στο όνομα της 44χρονης και οι απειλές! Αποκαλύψεις “φωτιά” για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη! (video)

Απλώνετε τη μαρμελάδα στη βάση της τάρτας και ρίχνετε από πάνω το μίγμα του φουντουκιού. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά έως ότου πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr