Μπλουμ

Μονολογώ «μακάρι να είναι και το φαγητό καλό». Καθίσαμε άνετα σε κάτι απλές ξύλινες καρέκλες, που θυμίζουν παλαιικό καφενείο, ωστόσο είναι πολύ αναπαυτικές, γιατί αγκαλιάζουν διακριτικά την πλάτη.
Αποφάσισα να κάνω το κλασικό πείραμα: να παραγγείλω για αρχή κεφτέδες, αφού κάθε εστιατόριο που σου προτείνει ελληνικά μεζεδάκια , θεωρητικά συνάγεται ότι σερβίρει σωστά ένα τέτοιο πιάτο. Έτσι λοιπόν έγινε και όντως ήρθαν κάτι αφράτα «κρεατοσφαιρίδια» με τραγανή κρούστα απ’ έξω, απαλό εσωτερικό και τη βουνίσια ρίγανη να σου σπάει τη μύτη. Ακολούθησε σκοπελίτικη τυρόπιτα με δαντελωτό, τραγανό χειροποίητο φύλλο κι ένας καλοδουλεμένος καγιανάς με μοσχαρίσιο καβουρμά εξαιρετικής γεύσης. Όλα τούτα τα συνοδεύσαμε με δυο υπέροχες, φρεσκότατες σαλάτες από μελωμένα λαχανικά στη σχάρα, αρτυμένα με ξινομυζήθρα Κρήτης και μια «οσπριάτα» -σαλάτα οσπρίων, με παρθένο ελαιόλαδο- για να μας θυμίσει επιτέλους τις μαγειρικές με τα ταπεινά υλικά… Το μενού βέβαια εμπεριέχει μια πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα από ζυμαρικά και risotti (αστακομακαρονάδα, ριζότο με γαρίδες και σαφράν). Εμείς βέβαια από περιέργεια αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τα μαγειρευτά, τα οποία μας εντυπωσίασαν: κερκυραϊκό σοφρίτο με μοσχαράκι, συμπυκνωμένη λευκή σαλτσούλα και τη γεύση του σκόρδου ίσα να τραβάει τη γευστική μας προσοχή, πληθωρική παστιτσάδα με χοντρό μακαρόνι και πλούσια σάλτσα ντομάτας και, τέλος, μια ολόφρεσκη ουρίτσα πεσκανδρίτσας μαγειρεμένη φρικασέ, με κρουστό σταμναγκάθι και ένα αριστουργηματικό αυγολέμονο.
Πριν φύγουμε, γλυκαθήκαμε με μια μάντολα με καραμελωμένα τραγανά αμύγδαλα και μια ανάλαφρη κρεμούλα -ονόματι «ροζίτα»- με αρωματικά πέταλα από τριαντάφυλλο.
Τιμή: €25 με κρασί
Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτό καθημερινά, εκτός Δευτ., 20:00-02:00, Σάβ. και μεσημέρι, Κυρ. μόνο μεσημέρι.
(Κύπρου 15, Ν. Ερυθραία, τηλ. 210 8072936)