Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και σάλτσα λεμονιού

Το λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, σε άλλη εκτέλεση
Υλικά
6 φιλέτα κοτόπουλου (από 3 στήθη)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το μαρινάρισμα
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο: Άγρια δολοφονημένος βρέθηκε ο γιος πασίγνωστου πολιτικού και πρώην πρωθυπουργού!
Για τον πουρέ πατάτας
6 πατάτες μεγάλες
5 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα λεμονιού
χυμό από 2 λεμόνια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ντομάτα, σε μικρούς κύβους
φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
Διαδικασία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: Επιπλέον επίδομα “ανάσα” από το Δώρο Χριστουγέννων! Ποιοι θα πάρετε ακόμα 400 ευρώ;
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε πυρίμαχο ή πλαστικό σκεύος και βυθίζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα μαρινάρετε για 2-3 ώρες. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε μαντέμι, σε αντικολλητικό τηγάνι, στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις πολτοποιείτε όσο είναι ακόμα καυτές, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με το βούτυρο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρίγωνο Ήλιου με Ουρανό 16/12: Για ποια ζώδια φέρνει αναπάντεχες και χαρμόσυνες αλλαγές!
Για τη σάλτσα: χτυπάτε στο μπλεντεράκι και σε μεγάλη ταχύτητα το λάδι με το χυμό λεμονιού, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Ανακατεύετε μερικά φυλλαράκια ρίγανης και τους κύβους ντομάτας. Σερβίρετε αμέσως τον πουρέ με τα ψητά φιλέτα και περιχύνετε με τη σάλτσα λεμονιού.
Πηγή: olivemagazine.gr