ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα υπέροχο γλυκό: Τραγανές τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας!

Οι τραγανές τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας είναι τόσο απολαυστικές, λιώνουν στο στόμα κι έχουν την απαραίτητη τραγανότητα ώστε να αποτελούν το τέλειο κέρασμα! Θα σας ζητήσουν σίγουρα.

AD: mytest

Για τις τρούφες καραμέλας θα χρειαστείτε:

1 φλ. ‏ζάχαρη
400 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. ‏βούτυρο
1 φλ. ‏δημητριακά ρυζιού
150-200 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να γίνει μια χρυσή καραμέλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Φταίει το κακό μάτι”: Σοκάρει και προκαλεί ο ιδιοκτήτης του Λούκα Παρκ στο Αίγιο που λίγο έλειψε να σκοτώσει μια μητέρα και τα παιδιά της! (video)

Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατέψτε ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα προσθέστε το βούτυρο κι ανακατέψτε για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται πυκνό και να πάρει 1 βράση.

Αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα.

Μόλις έχει κρυώσει η καραμέλα παίρνετε 1 κ.σ. από το μείγμα και με τα χέρια σας το σχηματίζετε σε μπαλάκι (τρούφα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads – διαρροή: Αυτός είναι ο παίκτης που αποχωρεί σήμερα από το παιχνίδι!

Περάστε την από το μείγμα με τα δημητριακά ρυζιού και με τη βοήθεια ενός μακρόστενου αντικειμένου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδα ή καλαμάκι για σουβλάκι) βουτήξτε κάθε μια στη σοκολάτα.

Μόλις η επικάλυψη στερεοποιηθεί σερβίρετε.