ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει! – Λαχταριστό κανταΐφι με κρέμα σοκολάτας

Κανταΐφι: Το αγαπημένο μας γλυκό συνοδευόμενο με υπέροχη κρέμα σοκολάτας, καλυμμένο με σοκολατένια σαντιγί και πασπαλισμένο με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

AD: mytest

Για τη κρέμα σοκολάτας θα χρειαστείτε

650 ml ‏γάλα
125 γρ. ‏ζάχαρη
70 γρ. ‏σιμιγδάλι ψιλό
1 κάψουλα ‏σκόνη βανίλιας
2 ‏αυγά
150 γρ. ‏κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. ‏βούτυρο
Για τη σοκολατένια σαντιγί θα χρειαστείτε

300 ml ‏κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
1 κ.σ. ‏ηλιέλαιο
100 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο, ψιλοκομμένη
Για τη βάση θα χρειαστείτε

100 γρ. ‏φύλλο κανταΐφι φρέσκο
60 γρ. ‏βούτυρο, λιωμένο
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

100 γρ. ‏ζάχαρη
200 ml ‏νερό
1/2 ‏λεμόνι (μόνο το χυμό του)

Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε

60 γρ. ‏φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, τριμμένα

Εκτέλεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με το κοινωνικό μέρισμα: Το χάνουν όσοι έχουν…

Για τη σαντιγί: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων. Την αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το ηλιέλαιο, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε μέσα στη σαντιγί, τμηματικά σε 3 δόσεις, τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματώνετε η σοκολάτα μετά από κάθε προσθήκη. Βάζετε τη σοκολατένια σαντιγί σας στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θυμάστε τον Moser, τον πρωταγωνιστή από τον “Υπαστυνόμο Ρεξ”; Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε πως είναι σήμερα! (photos)

Για τη σοκολατένια κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη σκόνη βανίλιας και τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αναμειχθούν καλά και έχετε ένα πηχτό μείγμα.

Με μια μεγάλη κουτάλα, της σούπας, παίρνετε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα από τη κατσαρόλα και το ρίχνετε στο μπολ με τα χτυπημένα υλικά, δουλεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να έχετε ένα λείο και σχετικά ρευστό μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα στη κατσαρόλα και ανακατεύετε γρήγορα και έντονα με μια ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κάνει μεγάλες φουσκάλες. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί και αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει.

Για το σιρόπι: Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5-6 λ από το σημείο βρασμού. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει εντελώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άση Μπήλιου: Αστρολογικές προβλέψεις για όλο τον χειμώνα! Φουρτούνες για αυτά τα 2 ζώδια! Θα ζήσουν την απόλυτη καταστροφή

Για τη βάση κανταΐφι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο βάσης 20 εκ. Απλώνετε στη βάση το φύλλο κανταΐφι, το αραιώνετε λίγο με τα χέρια σας για να απλωθεί σε όλη τη βάση.

Το περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει απαλά και να στεγνώσει. Το βγάζετε από το φούρνο και όπως είναι καυτό το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.

Το αφήνετε στην άκρη για 5 λ να “πιεί” καλά το σιρόπι του.

Για τη συναρμολόγηση: Απλώνετε ομοιόμορφα επάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι τη κρέμα σοκολάτας, ισιώνω την επιφάνειά της, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη! Αυτή είναι η επώνυμη κυρία που έχει «βουτήξει» στην κοκαΐνη! Τα βαριά κατηγορώ εναντίον της και οι… «καλές» γνωριμίες!

Μετά αφαιρείτε τη μεμβράνη ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα σερβιρίσματος και το γαρνίρετε με τη σοκολατένια σαντιγί, σχηματίζοντας ροζέτες με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή ανασηκώνοντάς τη με ένα πιρούνι για να κάνει κορυφές. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρετε αμέσως.