ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης

Ξεκίνησα με τρυφερό κοντοσούβλι από μοσχαράκι τυλιγμένο στην μπόλια, χωρίς πολλά μπαχαρικά και περιττά τερτίπια, για να απολαύσω ατόφια τη γεύση του κρέατος. Η χειροποίητη πάνσετα ρολό, αρτυμένη με βουνίσια ρίγανη και καταπληκτικό σφικτό λουκάνικο αρωματισμένο με πράσο, μου επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την ποιότητα της πρώτης ύλης. Εξαιρετικά μαριναρισμένα χοιρινά μπριζολάκια, χωρίς κόκκαλο, αν κι εγώ θα τα προτιμούσα με λίγο λιπάκι για να μην στεγνώνουν στη σχάρα. Ενθουσιάστηκα με τις φτερούγες και τα μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε μια κόκκινη πικάντικη σαλτσούλα και περασμένα ένα ένα στη σούβλα. Eπειδή το κρέας θέλει και τα συνοδευτικά του -με μέτρο όμως για να μην χορτάσετε- παράγγειλα τηγανητές πατάτες που ήταν κομμένες στο χέρι, ντάκο με φρέσκια κατακόκκινη ντομάτα και ξινομυζήθρα, ψωμί χωριάτικο ψημένο στα κάρβουνα και πράσινη σαλάτα, που προσωπικά θα την ήθελα πιο πλούσια, με όχι τόσο ψιλοκομμένα τα μαρούλια, γιατί χάνουν τη γευστική τους διάσταση.

AD: mytest

Από αυτά που δεν δοκίμασα, αλλά με εντυπωσίασαν και θα ήθελα να τα γευτώ την επόμενη φορά, είναι η σταβλίσια μπριζόλα από μοσχάρι Σκύδρας 8-12 μηνών, το μπιφτέκι αγριογούρουνου, οι νοστιμότατες υπερλιπιδικές σεφταλιές και φυσικά η γουρουνοπούλα με πέτσα. Εσείς ενημερωθείτε οπωσδήποτε για τις σούβλες της συγκεκριμένης ημέρας. Επίσης, μπορείτε να πάρετε πακέτο για το σπίτι το ψητό κρεατάκι σας.

Στο τέλος, μαζί με έναν ανάλαφρο ανάλαφρο, αχνιστό, σιμιγδαλένιο χαλβά με καβουρντισμένα αμύγδαλα ήρθε και ο λογαριασμός των €25 κατ’ άτομο και η ευγενική απολογία της όμορφης και αεικίνητης κυρίας Γεωργιάδου: «Την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτεροι!» Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν θα μας διαψεύσει, διότι η ξεχωριστή ποιότητα των πρώτων υλών θα δέσει με το χρόνο πολύ καλύτερα με τη νοστιμιά και την ασταμάτητη δημιουργικότητα των ιδιοκτήτων.

 

Τιμή: €25/άτομο

Ώρες λειτουργίας: Κυρ., Δευτ., Τετ. 12:00-19:00, Τετ.-Σάβ. 12:00-24:00

(Λ. Μαραθώνος 82, Πικέρμι, τηλ. 210 6039870)