ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμη συνταγή για Πηλιορείτικο σπετζοφάι!

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή της γράπας, ένας ιδανικός μεζές που σηκώνει γράπα είναι το σπετζοφάι– πικάντικα παραδοσιακά λουκάνικα γλασαρισμένα σε σάλτσα ντομάτας μαζί με πιπεριές και κρεμμύδια(μερικοί βάζουν και μελιτζάνες ποσαρισμένες). Μπορείς να το σερβίρεις μέσα σε φρυγανισμένο ψωμί με τριμμένη φέτα τυρί από πάνω.

AD: mytest

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξυλοκόπησαν τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη: Το άγρια ξέσπασμα μάνας και αδελφού! (photos+video)

Πριν ξεκινήσεις την εκτέλεση της συνταγής κάλο θα είναι να γνωρίζεις πρωτίστως την γεύση του λουκάνικου και ανάλογα να βάλεις τα ζαρζαβατικά και το λάδι για να αποφύγεις ανεπιθύμητο αποτέλεσμα αφού πολλές φορές τα λουκάνικα έχουν αρκετό λίπος και είναι πικάντικα ή καυτερά.

Πως να φτιάξεις Πηλιορείτικο σπετζοφάι

Υλικά για 4 άτομα:

  • 800 γρ. Χωριάτικο λουκάνικο
  • 300 γρ. Πράσινες πιπεριές (κέρατο)
  • 200 γρ. Πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γρ. Κρεμμύδι ξερό
  • 300 γρ. Ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. Ντοματοπολτό
  • 60 γρ. Ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Ζωμό κότας ή νερό
  • 50 γρ. Κρασί λευκό
  • Αλάτι , Πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Χρόνος Προετοιμασίας : 15΄

Χρόνος Εκτέλεσης: 20΄

Εκτέλεση Συνταγής

 

  1. Κόβεις τα λουκάνικα διαγώνια ροδέλα, τις πιπεριές διαγώνιες λωρίδες πλάτους 1 εκ. τα κρεμμύδια μισοφέγγαρο.
  2. Βάζεις λίγο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζεις τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα, τα βγάζεις και τα βάζεις σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Τσιγαρίζεις στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και αφού μαλακώσουν βάζεις τον ντοματοπολτό και τα λουκάνικα.
  4. Σβήνεις με κρασί.
  5. Βάζεις την ντομάτα, την ζάχαρη τον ζωμό κότας ή το νερό
  6. Αφήνεις να γλασάρει η σάλτσα στο τέλος βάζεις αλάτι και την πάπρικα.
  7. Τέλος πουδράρεις με μαϊντανό.

Για να το σερβίρεις σε ψωμί, βγάζεις την ψίχα από μέσα βάζεις λίγο τριμμένο τυρί, το βάζεις στο φούρνο μέχρι να κιτρινίσει η ψίχα στους 180 βαθμούς, γεμίζεις με το σπετζοφάι το ψωμί και τρίβεις ξανά από πάνω λίγη φέτα τυρί. Το αποτέλεσμα αυτού του σερβιρίσματος κατέληξε κάπως έτσι στο τέλος του γεύματος:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφία γροθιά στο στομάχι: Η οργή της μάνας όταν αντικρίζει τον δολοφόνο της κόρης της!

 

Όπως καταλαβαίνεις δεν έμεινε ούτε ψίχουλο. Το ψωμάκι ρούφηξε από τα ζουμιά του φαγητού και ήταν λες και τρως ένα ελληνικό μπέργκερ. Επίσης είναι μια λαχταριστή λιχουδιά για τα παιδιά, έτσι ώστε να φάνε και πιο εύκολα τα λαχανικά τους! Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς. Καλή απόλαυση!

Πηγή: ediva.gr