ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή: Παντεσπάνι πορτοκάλι με πραλίνα και μπανάνα

Μια εύκολη τούρτα που συνδυάζει τη σοκολατένια πραλίνα με τις μπανάνες και το πορτοκάλι, που της πάνε πολύ. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

AD: mytest

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Φως στο Τούνελ”: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη! To τηλεφώνημα που “πάγωσε” το πλατό!

Υλικά

3 αβγά
100γρ. αλεύρι μαλακό
30γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100γρ. ζάχαρη
2γρ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200γρ. πραλίνα φουντουκιού
2 μπανάνες

Για το σιρόπι

100ml νερό
160ml ζάχαρη

Διαδικασία

Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τα βράζετε για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν. Σταματάτε το χτύπημα με το μίξερ, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκάλι, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη – σοκ: Δεν φαντάζεστε με ποιον επικοινώνησε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη αμέσως μετά το έγκλημα!

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.

Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.

Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφετε στην επιφάνεια του την πραλίνα φουντουκιού και απλώνετε πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

Πηγή: olivemagazine.gr