Φτιάξτε ένα εύκολο και νόστιμο σουφλέ σοκολάτας red velvet με μπισκότο oreo!

Όταν ένα τόσο αγαπημένο και εξαιρετικά εύκολο γλυκό παίρνει χρώμα τότε δε μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο εκτός απ’το να γευτείς το σουφλέ σοκολάτας red velvet με μπισκότο oreo.
Για τα σουφλέ θα χρειαστείτε:
230 γρ. κρέμα τυριού
10 μπισκότα σοκολάτας (ορεο ή ό,τι σας αρέσει)
2 κρόκοι αυγού
1 κ.γ. μηλόξυδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
3/4 του φλ. ξινόγαλα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. λιωμένο βούτυρο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
3 κ.γ. άγλυκο κακάο
2 φλ. αλεύρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C.
Ξεχωρίζετε τη γέμιση από τα μπισκότα και κρατάτε τα μπισκότα τα οποία θα χρειαστείτε αργότερα.
Χτυπάτε την γέμιση από τα μπισκότα με τα 230 γρ. τυριού κρέμας.
Παίρνετε 12 κ.σ. από το μείγμα, τα αφήνετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αφήνετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξινόγαλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το ξύδι, τους κρόκους και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.
Μοιράζετε ομοιόμορφα το μείγμα σε βουτυρωμένα-αλευρωμένα φορμάκια (μη ξεχάσετε να τινάξετε το περίσσιο αλεύρι) και τοποθετείτε 1 κ.σ. από το μείγμα τυριού και γέμισης στο καθένα. Χρησιμοποιείστε την πίσω μεριά του κουταλιού ώστε να καλυφθεί τελείως το τυρί κρέμα.
Τέλος τοποθετείστε σε κάθε σουφλέ ένα μπισκότο πάνω του και ψήστε για 12 λεπτά όπου τα σουφλέ θα έχουν ψηθεί και η γέμιση θα ΄ναι ρευστή.