Μια φανταστική συνταγή: Φτιάξτε γεμιστό τσουρέκι με νουτέλα και γλάσο σοκολάτας!

Τσουρέκια έχετε δοκιμάσει αρκετά… Αλλά σας αυτό όχι! Το τέλειο γεμιστό τσουρέκι με νουτέλα και γλάσο σοκολάτας!
Για το τσουρέκι θα χρειαστείτε
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απίστευτα αηδιαστική ανακάλυψη που θα αλλάξει όλο τον κόσμο!
600 γρ. αλεύρι
240 γρ. ζάχαρη
160 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
200 γρ. γάλα
70 γρ. μαγιά
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
2 κ.γ. μαχλέπι κοπονισμένο
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
Για τη γέμιση σοκολάτας θα χρειαστείτε
400 γρ. Nutella
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστείτε
1 κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1/4 πακέτο μαργαρίνη
5 κ.σ. γάλα
1 κρόκος αυγού
Εκτέλεση
Για το τσουρέκι:
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads – τηλεθέαση: Απίστευτα χαμόγελα στον ΑΝΤ1! Και ακόμα είναι η αρχή…
Ρίχνετε σε βαθύ σκεύος τη μαγιά και τη διαλύετε στο μισό γάλα. Προσθέτετε 1 κ.γ. ζάχαρη και λίγο αλεύρι έτσι ώστε να φτιάξετε ένα πηχτό χυλό. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε να φουσκώσει για 30-40 λ σε ζεστό μέρος.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και το υπόλοιπο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτετε το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι.
Κοσκινίζετε το υπόλοιπο αλεύρι και το ρίχνετε σε βαθιά λεκάνη. Κάνετε μια λακούβα στο κέντρο του και ρίχνετε το προζύμι με τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίζετε να ζυμώνετε παίρνοντας από γύρω, λίγο λίγο το αλεύρι ώστε να ενσωματωθεί στα υγρά υλικά. Ζυμώνετε με τα χέρια ή με το γάντζο του μίξερ μέχρι να έχετε μια ζύμη εύπλαστη, μαλακή και αφράτη, να γυαλίζει και να αρχίσει να ξεκολλάει από τον κάδο του μίξερ.
Πλάθετε τη ζύμη σε μια ή δύο μπάλες τις σκεπάζετε και τις αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν και σχεδόν να διπλασιαστεί η ζύμη.
Για τη γέμιση:
Ξαναζυμώνετε και χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Πλάθετε κορδόνια και ανοίγετε τις ζύμες με το πλάστη μέχρι να πάρουν ένα οβάλ, μακρόστενο σχήμα. Στη συνέχεια, απλώνετε πάνω τους από μια στρώση πραλίνας και διάσπαρτα σταγόνες σοκολάτας. (Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και ψιλοκομμένα αμύγδαλα). Διπλώνετε σε ρολό τη ζύμη με τη γέμιση και ενώνετε τις δύο άκρες μεταξύ τους.
Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αφήνετε ξανά να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου. Τα ψήνετε στους 170°C πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσουν και να έχουν πάρει και απο κάτω (30-40λεπτά).
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Για να μην πεθάνω μου έδιναν… ” – Η συγκλονιστική κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη!
Για το γλάσο σοκολάτας:
Λιώνετε τη σοκολάτα με το γάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας για να λιώσει. Τέλος ρίχνετε και το κρόκο και ανακατεύετε γρήγορα για να μην ψηθεί. Το γλάσο αυτό σταθεροποιείται σε λίγες ώρες αλλά παραμένει μαλακό.
Προαιρετικά γαρνίρετε με φιλέ αμυγδάλου ή λιώσετε λευκή σοκολάτα και κάνετε με κορνέ μερικές γραμμές σαν σχέδιο πάνω στο μαύρο γλάσο.
Tip: Αν δεν θέλετε το γλάσο σοκολάτας, αλείψετε πριν ψήσετε το τσουρέκι με 1 κρόκο αυγού διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό και πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου.