ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραγανά σνίτσελ κοτόπουλου με παρμεζάνα!

Υπέροχα σνίτσελ κοτόπουλου, τραγανά εξωτερικά, ζουμερά και χυμώδη εσωτερικά καλυμμένα με κρούστα παρμεζάνας. Μια εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα εδώ) για ένα γευστικότατο γεύμα ή δείπνο, για το οικογενειακό και το επίσημο τραπέζι σας. Για έξτρα γεύση, συνοδέψτε το με μια γλυκόξινη, σπιτική σάλτσα και απολαύστε ένα γευστικότατο πιάτο. 

AD: mytest

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις με τα οστά στο Σούνιο: Η νέα αποκάλυψη που φέρνει τα πάνω – κάτω!

Υλικά συνταγής
Για το σνίτσελ κοτόπουλου:
1 ⅓ φλ. τσαγιού θρυμματισμένο στο multi 2-3 ημερών ψωμί (ψίχα) ή τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα του)
3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 αυγό
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
4 σνίτσελ κοτόπουλο (550 γρ. σύνολο περίπου) 
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για τη γλυκόξινη, σάλτσα ντομάτας:
1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας (βλέπε συνταγή εδώ)
2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
1 πιπεριά Φλωρίνης 
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαββατοκύριακο για… σπίτι: Βοριάδες, βροχή, κρύο σ’ όλη την χώρα! Αναλυτική πρόγνωση

Εκτέλεση συνταγής
Για το σνίτσελ κοτόπουλου: Σε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο αναμιγνύετε το θρυμματισμένο ψωμί ή τη τριμμένη φρυγανιά, τη παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Σε άλλο βαθύ πιάτο χτυπάτε το αυγό και σε τρίτο πιάτο βάζετε το αλεύρι. 

Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ κοτόπουλου και τα αλευρώνετε ένα ένα και από τις δύο πλευρές. Τινάζετε το περίσσιο αλεύρι, τα βουτάτε ένα ένα στο αυγό να καλυφθούν παντού καλά και τέλος τα καλύπτετε ένα ένα με τη τριμμένη φρυγανιά. Τα τοπορετείτε σε μεγάλο πιάτο και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λ. 

Για τη γλυκόξινη, σάλτσα ντομάτας: Πλένετε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ανοίγετε στη μέση, βγάζετε τα σπόρια και τη πολτοποιείτε μαζί με το σκόρδο και το λάδι σε γουδί ή στο multi. 

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε 1/2 δόση της σάλτσας ντομάτας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, χωρίς τη προσθήκη του βασιλικού. Αντί για το βασιλικό, προσθέτετε προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύδι και και το μείγμα πιπεριάς και βράζετε τη σάλτσα σας για 25-30 λ ή μέχρι να “σωθούν” τα υγρά και μείνει η σάλτσα με το λαδάκι της. 

Για το τηγάνισμα του σνίτσελ: Μετά τα 30 λ βγάζετε τα σνίτσελ από το ψυγείο. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, προσθέτετε αρκετό λάδι (να σκεπαστεί κατά 5 χιλιοστά, στο ύψος του τοιχώματος του τηγανιού) και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τηγανίζετε τα σνίτσελ, σε 2 παρτίδες, για 5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν. Προσοχή μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους.

Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περισσότερο λάδι και τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με σάλτσα ντομάτας και πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.