Φτιάξτε την πιο νόστιμη και δροσερή σαλάτα με φακές, απάκι και αβγό μελάτο!

Μια ωραία σαλάτα που άνετα στέκεται στο τραπέζι και ως ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
150γρ. φακές
μαρούλι μέτρια κομμένο ή μίγμα πράσινων λαχανικών (baby σπανάκι, ρόκα κ.ά.)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ξίδι
7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχασαν τους συζύγους τους στον φονικό σεισμό της Αθήνας και σήμερα είναι ζευγάρι! Η συγκλονιστική ιστορία του Γιάννη και της Μαρίας που καθηλώνει
θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
1 μικρό καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον
½ πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
2 βραστά αβγά, μελάτα
5-6 ντοματίνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βράζετε τις φακές με το δαφνόφυλλο, αλατίζοντας προς το τέλος. Προσοχή, δεν πρέπει να παραβράσετε τις φακές και ανοίξουν ούτε να τις αφήσετε άβραστες και σκληρές. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
Σοτάρετε σε μία κουταλιά ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τις φακές, προσθέτετε το καρότο και τον μαϊντανό.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε το σπάνιο ταλέντο της Ελλάδας! Έφυγε από την ζωή σπουδαία τραγουδίστρια
Ανακατεύετε καλά μέσα σε ένα βαζάκι με καπάκι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι και τη μουστάρδα να γίνει ομοιογενής σάλτσα, τη ρίχνετε κι αυτή στο μπολ με τις φακές και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να ανακατευτούν τα αρώματα και να κρυώσουν οι φακές.
Κόβετε το απάκι σε κυβάκια και το σοτάρετε σκέτο σε αντικολλητικό τηγάνι.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 15 άγνωστοι έρωτες της ελληνικής showbiz! Πασίγνωστοι Έλληνες που υπήρξαν ζευγάρι και ελάχιστοι το γνώριζαν!
Μέσα σε πιατέλα σερβιρίσματος κάνετε ένα στρώμα με τα πράσινα λαχανικά. Από πάνω σερβίρετε τις φακές, ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα, το απάκι και τέλος με τα μελάτα αβγά κομμένα στη μέση και επιπλέον μαϊντανό. Ανακατεύετε στο τραπέζι. Ο κρόκος του αβγού που θα ανακατευτεί με τις φακές θα κάνει τη διαφορά…
Πηγή: olivemagazine.gr