To Forbes υμνεί την κουζίνα της Νάξου! Ποιες γεύσεις ξετρελαίνουν;

Η κουζίνα της Νάξου συγκίνησε τη συντάκτρια Laurie Werner του περιοδικού Forbes, η οποία κάνει εκτενές αφιέρωμα στο νησί με αφορμή το εστιατόριο La Tortuga.
Η Werner αρχικά επικαλείται τα γυρίσματα μιας εκπομπής του Άντονυ Μπουρντέν από το CNN πέρυσι σημειώνοντας ότι «όταν γευματίσεις εδώ καταλαβαίνεις το λόγο που ο Άντονυ Μπουρντέν αφιέρωσε στη Νάξο αποκλειστικά ένα επεισόδιο». Ο Μπουρντέν είχε μεταβεί στο νησί για να γυρίσει κάποιες σκηνές για ένα αφιέρωμα στις Κυκλάδες αλλά η Νάξος μονοπώλησε το ενδιαφέρον του.
Όπως αναφέρει η ίδια η επιχείρηση, πρόκειται για μια «σοφιστικέ, διεθνή κουζίνα» η οποία προσφέρει εμπνευσμένα πιάτα όπως είναι η ψαρόσουπα με λαβράκι, η τριλογία του Ceviche (τόνος, σολομός και λαβράκι), οι μακαρονάδες με θαλασσινά (ή η ροφομακαρονάδα), οι παραδοσιακές πίτες, οι κροκέτες χταποδιού ή τα μύδια με πιπεριές και βότανα. Όλα τα πιάτα ετοιμάζονται με τοπικές πρώτες ύλες.
Η ναξιώτικη κουζίνα βασίζεται στα θαλασσινά και τα ψάρια αλλά συνδυάζει και τα αγνά υλικά από την στεριά όπως είναι η ελιά, το σταφύλι, το θυμάρι και το κίτρο.
Χαρακτηριστικά πιάτα της τοπικής κουζίνας εκτός από τα ψάρια είναι ο χωριάτικος κόκορας, το κουνέλι και το κατσίκι, η βραστή ζούλα (γίδα), ο «καλόγερος» (μοσχάρι με μελιτζάνα και τυριά) ενώ τα περισσότερα φαγητά συνοδεύονται από τις διάσημες ναξιώτικες πατάτες.