ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο & Λαχανοντολμάδες με αρνί!

 

AD: mytest

Θα ξετρελαθείτε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 16 Διάσημες Ελληνίδες που έκαναν σχέση ή παντρεύτηκαν ζάμπλουτους επιχειρηματίες! (photos)

Λαχανοντολμάδες με Φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές και αρνί

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 μεγάλο λάχανο πράσινο, καθαρισμένα τα εξωτερικά φύλλα και χωρίς τον πυρήνα του
450 γρ κιμάς αρνίσιος
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αυγό
1 φλ  Φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές, τριμμένη
1/2 φλ ρύζι arborio
1/4 φλ φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κ.γ. σκόνη κύμινο
1/2 κ.γ. μαραθόσποροι, λιωμένοι
χοντρό αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1/4 φλ Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
2 φλ περίπου ντομάτα κονκασέ
1 φλ ζωμός κοτόπουλου, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
1/3 φλ ούζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλύπτει ολόκληρο το λάχανο και βράζουμε σε υψηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
Με τσιμπίδα αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα του και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τη Φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές, το ρύζι, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, τους μαραθόσπορους, 2 1/2 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι.
Βάζουμε Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ώστε να καλυφθεί ο πάτος της.
Στην επιφάνεια εργασίας απλώνουμε ένα λαχανόφυλλο τη φορά, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα και κόβουμε τα πολύ μεγάλα φύλλα στη μέση κατά μήκος.
Βάζουμε 1 1/2 κ.σ. γέμιση κιμά ανά λαχανόφυλλο, κλείνουμε τις δύο άκρες του φύλλου και τυλίγουμε σφιχτά σαν ρολό.
Μεταφέρουμε τους λαχανοντολμάδες με τη ραφή προς τα κάτω μέσα στην κατσαρόλα. Τους τοποθετούμε στη σειρά, τον έναν σφιχτά δίπλα στον άλλο για να μην ξετυλιχτούν.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, το ζωμό και το ούζο, περιχύνουμε με το μείγμα τους λαχανοντολμάδες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και σιγομαγειρεύουμε, ανακινώντας την κατσαρόλα κατά διατήματα, ώστε να μην κολλήσουν. Είναι έτοιμοι όταν το ρύζι της γέμισης έχει μαλακώσει, μετά από 60-90 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ρε Έλενα; Η Κρεμλίδου πόσταρε τα… οπίσθιά της στο διαδίκτυο και μας έστειλε αδιάβαστους! (photo)

Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο και Φέτα Ορεινές Περιοχές

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

5 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
450 γρ κιμάς κοτόπουλο
1 κ.σ. ντοματοπελτές
1 1/2 φλ ρύζι, βρασμένο
1 μέτριο καρότο, τριμμένο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. σάλτσα worcestershire
1/2 φλ κατεψυγμένο καλαμπόκι
140 γρ Φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές, τριμμένη – και επιπλέον για πασπάλισμα
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
Κόβουμε την πάνω άκρη από κάθε πιπεριά και καθαρίζουμε σπόρια και μεμβράνες, χωρίς να τις τρυπήσουμε.
Ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διαφανές, για 5-7 λεπτά.
Βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σπρώχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια πλευρά του τηγανιού, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά.
Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς, βάζουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε και το ρύζι, το καρότο, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα worcestershire και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τη Φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις πιπεριές και τις τοποθετούμε όρθιες στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με Φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 25-30 λεπτά.