ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Pancakes με καραμελωμένα αχλάδια και κρέμα cheesecake

Τη ζάχαρη για την καραμέλα την προσθέτουμε τμηματικά σε τηγάνι τοποθετημένο σε μέτρια φωτιά για να μη μας καεί.

AD: mytest

ΥΛΙΚΑ

480 γρ. Γάλα
400 γρ. Αλεύρι
60 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
60 γρ. Ζάχαρη
24 γρ. 
Baking powder
2 ½ κ.γ. Αλάτι
3 Βανίλιες
2 Αυγά (μέτρια)

Για τα αχλάδια:
450 γρ. Αχλάδια (καθαρισμένα)
115 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
90 γρ. νερό
Σιρόπι σφενδάμου 
Κονιάκ

Για την κρέμα cheesecake:
200 γρ. Τυρί κρέμα
140 γρ. Κρέμα γάλακτος (χτυπημένη)
50 γρ. Ζάχαρη άχνη
Λίγο ξύσμα λεμονιού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε πως είναι σήμερα ο Γιώργος Ελευθέρας από το Bar! Η φωτογραφία που πόσταρε μόλις χτες και φαίνεται πως…

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τα pancakes. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε παρά πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη.
 
2Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο χωρίς σβώλους.
 
3Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ή ζεσταίνουμε μια πλάκα κρεπιέρας.
 
 
4Ρίχνουμε 2-2,5 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και ψήνουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να άρχισει να βγαίνουν οι πρώτες φουσκάλες στο κέντρο. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας γυρνάμε και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
 
5Για τα αχλάδια. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε την ζάχαρη σε δόσεις και την καραμελώνουμε. Μόλις αποκτήσει ένα ωραίο ξανθό χρώμα προσθέτουμε τα αχλάδια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ανακατεύοντας καλά.
 
Πηγή: giorgostsoulis.com
 
6Αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε νερό. Αυτό το κάνουμε σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι τα αχλάδια δεν έχουν αρκετή υγρασία. Μόλις η καραμέλα γίνει σιρόπι και έχει ομογενοποιηθεί με τα αχλάδια, σβήνουμε με το κονιάκ.
 
7Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αδειάζουμε σε ένα σκεύος αφήνοντας τα να κρυώσουν. Πριν σερβίρουμε τα ρίχνουμε σιρόπι σφενδάμου.
 
8Για την κρέμα cheesecake. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυριού, την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε αφρατεψει προηγουμένως μέχρι να πάρει την μορφή γιαουρτιού.