Ένα σοκολατένιο επιδόρπιο σκέτη “κόλαση”!

Η τάρτα death by chocolate είναι το απόλυτο crescendo σοκολάτας και θα προκαλέσει ρίγη συγκίνησης σε όποιον την γευτεί!
Για την βάση θα χρειαστείτε:
24 μπισκότα oreo
1/4 του φλ. λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση θα χρειαστείτε:
340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
1/4 του φλ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε:
340 γρ. Κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
3/4 του φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινήστε με την βάση: Θρυμματίστε τα oreo σε ένα μπλεντερ μέχρι να γίνουν πούδρα. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ώστε να ενωθεί με τα μπισκότα.
Τοποθετείστε το μπισκότο σε μια στρογγυλή φόρμα 23 εκ κι έπειτα αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν προχωρήσετε στην γέμιση.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θυμάστε τον Φοίβο από την “Ντανά”; Δείτε πόσο κούκλος είναι σήμερα και τα τρία επαγγέλματα που έχει ακολουθήσει! (photos)
Για την γέμιση: Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζετε την κουβερτούρα και 3/4 της κρέμα γάλακτος. Λιώνετε για 1-2 λεπτά στα μικροκύμματα ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα ώσπου να έχετε ένα λείο μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήνετε κατα μέρος.
Σε ένα μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί. Προσθέστε το 1/3 από το μείγμα σοκολάτας και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί στη σαντιγί. Συνεχίστε προσθέτοντας το 1/3 κάθε φορά.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά τα ζώδια θα περάσουν άκρως ερωτικά τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη!
Προσθέστε τη γέμιση πάνω στη βάση μπισκότου σας και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ισιώστε την επιφάνεια του για να είναι όμορφο. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες.
Για την γκανάζ: Προτού σερβίρετε λιώνετε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος στα μικρύμματα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα μέχρι να έχετε μια λεία και γυαλιστερή γκανάς. Τέλος την απλώνετε στο γλυκό σας και τη αφήνετε να κρυώσει.