Εύκολες και σπιτικές μπουκίτσες κοτόπουλου στο φούρνο: Τα δικά σας chicken nuggets!

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνεχώς για αντισηπτικά υλικά και σαπούνια, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούμε. Ευτυχώς, η φύση είχε προνοήσει και για αυτό και έφτιαξε το θυμάρι.
Το θυμάρι, λοιπόν, έχει αντισηπτικές ιδιότητες χάρη θυμόλη και βορνεόλη που περιέχει. Αυτές λοιπόν οι ουσίες του προσδίδουν αντισηπτική και αντιβακτιριακή δράση.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπος: Οι “Τελεταί Μπούκουρας” ξαναχτυπούν με τις πιο… μακάβριες πετσέτες μπάνιου!
Τώρα, λοιπόν, που μάθαμε και τι καλό μας κάνει το θυμάρι ας το δοκιμάσουμε και σε μια συνταγή τόσο αγαπημένη όσο καμία άλλη!
Μπουκίτσες κοτόπουλου!!!
Υλικά:
3 στήθη κοτόπουλου
1 κούπα τρίμματα ψωμιού (με ιταλικό seasoning)
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλιά βασιλικός (αποξηραμένος)
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο. Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες (διαλέξτε εσείς το μέγεθος που επιθυμείτε). Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί, τα τρίμματα του ψωμιού, το θυμάρι, τον βασιλικό και το αλάτι. Τοποθετήστε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολάκι και περάστε πρώτα το κοτόπουλο από αυτό.
Στη συνέχεια καλύψτε το με τα τρίμματα του ψωμιού και τοποθετήστε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήστε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και η επικάλυψη να πάρει χρώμα.