Το πιο νόστιμο και δροσερό παγωτό μάνγκο – φράουλα που έχετε φάει ποτέ!

Σπιτικό παγωτό μάνγκο και φράουλα για όσους αγαπούν τις φρουτένιες, γλυκές απολαύσεις.
Υλικά
400γρ. μάνγκο ώριμα
400γρ. φράουλες καθαρισμένες, πολτοποιημένες
3 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
ξύσμα από ½ λεμόνι
2 φλιτζάνια ζάχαρη (1 για το παγωτό και 1 για τον πολτό των φρούτων)
700ml γάλα
500ml κρέμα γάλακτος
10 κρόκους αβγών
Για το σερβίρισμα
φρέσκο μάνγκο, σε φέτες
φράουλες ολόκληρες
Διαδικασία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο έλεος του καύσωνα η Ελλάδα: Πάνω από τους 40 βαθμούς σε περισσότερες από 45 περιοχές της χώρας!
Χτυπάτε σε ένα μπολ με τον αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και, όταν ζεσταθεί το μείγμα (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.
Ύστερα το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα, χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν δοκιμάσετε την κρέμα, πρέπει να στέκεται στην ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε μπολ και αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor παρασκήνιο: Περιπέτεια για τον Γιάννη Σπαλιάρα στον Άγιο Δομίνικο! Τον έψαχναν από εισπρακτική εταιρεία για… (video)
Καθαρίζετε τα μάνγκο, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη. Πολτοποιείτε και τις φράουλες με το άλλο μισό φλιτζάνι ζάχαρης.
Προσθέτετε στον πολτό των μάνγκο το μισό μίγμα του παγωτού και ανακατεύετε. Κάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο μίγμα παγωτού και τον πολτό από τις φράουλες. Μεταφέρετε με τη σειρά τα δύο μίγματα σε παγωτομηχανή και τα παγώνετε. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, αδειάζετε τα μίγματα σε δύο ξεχωριστά μεταλλικά σκεύη με καπάκι και τα βάζετε στην κατάψυξη. Κάθε 1-2 ώρες τα βγάζετε και τα ανακατεύετε με πιρούνι για να μην πιάσουν πάγο.
Σερβίρετε τα παγωτά σε μπολ, κόβοντάς τα σε μπάλες με σκουπ παγωτού. Διακοσμείτε με φέτες από φρέσκο μάνγκο και ολόκληρες φράουλες αντίστοιχα.